EEM Groepenkasten

Nieuwe nummer Mooi Wark nu al te beluisteren

mooi wark in veenpark barger-compascuum boerenrockRegio – Wie aan Mooi Wark denkt, denkt al gauw aan “In de blote kont”, Idioot” of “Bok ‘m d’r op”. Maar Mooi Wark kan nog veel meer, getuige hun nieuwe single “Gien mens wet waorum”.

Gisteren was de boerenrockband in het Veenpark in Barger-Compascuum om de videoclip van hun nieuwe single “Gien mens wet waorum” op te nemen, waarin ze aandacht vestigen op pesten. Ze gingen daarvoor terug naar de tijd van Bartje. Dat vonden ze wel bij elkaar passen. “Wij komen uit Drenthe en in het Veenpark wordt een deel van de Drentse geschiedenis herleeft.”, aldus William Bossong, bassist van de band. “Het is daarom niet meer dan logisch dat wij voor de clip dan in het Veenpark neerstrijken.”

Zwaar thema

“Gien mens wet waorum” is geen meezinger- en springer, geen nummer om te hossen en met bier te smijten, zoals “In de blote kont”, maar een heuse ballad met een zwaar thema: pesten. Ook dit soort liedjes worden door de fans enorm gewaardeerd en zelfs veel gedraaid op begrafenissen en dergelijke.

Het Dagblad van het Noorden heeft de opnames bijgewoond en een voorproefje op YouTube gezet. Hieronder de clip:

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top