EEM Groepenkasten

Nieuwjaarsdag: Zacht, soms zon en een lokale bui

wolken bewolkt zon

Er zijn veel wolkenvelden met vanuit het noorden af en toe zon. Het is 7-9 graden. Lokaal kan een bui ontstaan en later steekt een matige tot vrij krachtige wind op. Morgen staat er minder wind, schijnt af en toe de zon en is het overwegend droog. De dagen daarna is het vaak grijs. Het wordt iets minder zacht met 5-8 graden en daarbij is kans op een bui. Dat meldt Weeronline.nl.

Vanmiddag hebben we een mix van stapelwolken en enkele opklaringen. Op een paar lokale buien na blijft het droog. Aan de westkust is de kans op een bui kleiner dan elders. Op veel plaatsen is het vanmiddag zo’n 9 graden. Normaal is het begin januari 4-6 graden.

Er steekt een matige, soms vrij krachtige, noordwestenwind op en die maakt het iets frisser. Aan de westkust en aan het IJsselmeer is de wind krachtig en kan het later in de middag hard waaien. In het Waddengebied staat dan een harde tot stormachtige wind. Daarbij kunnen zware windstoten van 75-80 km/uur voorkomen. Op de oostelijke Wadden kan de wind pieken naar 85 km/uur.

Vanavond blijft het onstuimig met kans op een enkele bui. In het noordelijk kustgebied is nog kans op zware windstoten. Verder zijn er wolkenvelden en heldere perioden. De temperatuur daalt naar 4 graden in het oosten tot 7 aan de westkust. Komende nacht neemt de wind in kracht af en verdwijnen de zware windstoten in het noorden. De temperatuur daalt naar 2 graden in het oosten en zuidoosten. Aan de kust is het 4-5 graden.

Morgen

Morgen trekken wolkenvelden over het land, maar er zijn ook plaatsen waar de zon een tijdje schijnt. Er is kans op een lokale bui, maar een groot deel van de tijd is het droog. Later in de ochtend kan in het noordoosten de zon wat beter doorbreken.

In de middag wordt het ook in het oosten wat zonniger dan in het zuiden en westen. Het wordt 6 graden in het oosten tot lokaal 8 graden in het westen. Er staat een matige en in de kustgebieden (vrij) krachtige noordwesten- tot noordenwind. Op de Wadden kan het een tijdje hard waaien. In de middag wordt de wind noordelijk en neemt in kracht af.

In de avond zijn er wolkenvelden en vooral in het oosten heldere perioden. In de nacht naar donderdag neemt de bewolking geleidelijk toe. In het binnenland daalt de temperatuur tot een enkele graad en op de Veluwe en in het oosten kan het lokaal een beetje vriezen. In de kustgebieden is het 2-4 graden.

Donderdag

Donderdag zijn er veel stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar heel lokaal is een klein beetje regen niet uit te sluiten. Zo nu en dan is tussen de wolken de zon even te zien. Het is rustig weer met een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordwesten. Het wordt 5-6 graden in het oosten en 7 in het westen. Daarmee is het net iets zachter dan normaal. In Zuid-Limburg wordt het 4 graden. In de nacht naar vrijdag kan de temperatuur in het binnenland naar een enkele graad dalen en is tijdens opklaringen kans op een beetje vorst.

Vrijdag

Vrijdag wordt het 5 graden in het zuidoosten tot 8 graden aan de kust. Een groot deel van de tijd is het bewolkt en droog. In het noordoosten is ’s middags kans op een beetje regen en later in de middag en vooral in de avond is ook op andere plaatsen kans wat lichte neerslag.

Komend weekend

Het weekend verloopt vrij somber en vooral zaterdag kan het zo nu en dan licht regenen, maar ook zondag is het niet overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen 6 en 9 graden. ’s Nachts is het 3-6 graden. Het vooruitzicht naar volgende week laat eentonig winterweer zien. Met 4-7 graden is het aan de zachte kant. Daarbij is het vaak bewolkt en kan het af en toe regenen. De wind houdt zich rustig.

(Bron: Weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top