EEM Groepenkasten

No Surrender-voorman Henk Kuipers zint op politieke carrière

henk kuipers Klazienaveen – Voorman van motorclub No Surrender Henk Kuipers zint op een carrière in de politiek. Dat vertelde de 52-jarige Klazienavener zondag in een interview met het AD.

De oud-beveiliger van onder andere André Hazes en Bill Clinton heeft een eigen politieke partij opgericht. Met de eigen partij ‘Rechtdoor’ aast hij op deelname als lijsttrekker aan de Tweede Kamerverkiezingen van het volgende jaar in maart.

‘Nederlanders voor de gek gehouden’

Kuipers meent dat Nederlanders voor de gek gehouden worden en doet ook een nogal controversiële uitspraak in het interview: “Je kunt voor of tegen Poetin zijn, maar bij hem weet je tenminste waar je aan toe bent.” Hij wil zijn rol bij de motorclub niet op één lijn brengen met ‘Rechtdoor’. “De club staat helemaal los van de partij. Rutte mag in zijn vrije tijd ook lid zijn van een golf- of zeilclub. Dat doet er niet toe.”, aldus Kuipers.

Schijndemocratie

Op het waarom in het interview met het AD zegt Kuipers: “Uit onvrede met de partijen die er nu zijn. We hebben nu een soort schijndemocratie waarin politici elkaar de bal toespelen. Iemand zal z’n mond open moeten doen. Links of rechts, dat bestaat niet meer, we zijn ‘Rechtdoor’. De PvdA is ook naar rechts opgeschoven toen ze met de VVD gingen regeren. We worden met z’n allen voor de gek gehouden. Kijk, je kunt voor of tegen Poetin zijn, maar bij hem weet je tenminste waar je aan toe bent.”

Hier kun je het gehele interview met het AD te lezen.

Lees ook: Henk Kuipers signeert zijn boek onder grote belangstelling

(Bron: AD.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top