EEM Groepenkasten

NOS journaal niet mogelijk door bedreiging man met wapen “UPDATE”!

journaal

Het pand van de NOS in Hilversum is ontruimd. Een medewerker van de omroep twittert dat een man met een vuurwapen voorzien van geluidsdemper zendtijd eiste tijdens het achtuurjournaal. Daarom ging journaal ‘wegens omstandigheden’ niet door. De volgens getuigen ‘keurig geklede man’ man zou inmiddels door de politie overmeesterd zijn.

Wat er precies aan de hand is kan een woordvoerder volgens het ANP niet zeggen. Mogelijk is er een man in de studio van het NOS Journaal, in de regiekamer, met een groot wapen met een geluidsdemper. Hij zou zendtijd eisen.Alle medewerkers van de NOS moesten het pand verlaten. Buiten het gebouw staan naar schatting 70 tot 80 mensen. De politie en hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig.

Bevestiging

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum bevestigt donderdagavond dat er iemand in het gebouw van het Journaal eist dat hij zendtijd krijgt. Of deze persoon gewapend is, kon de burgemeester nog niet zeggen.

Het personeel wordt uit het gebouw aan het Journaalplein gehaald. Het lijkt er volgens Broertjes op dat dat veilig verloopt. De burgemeester is onderweg naar het Journaalplein.

(Bron: AD.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top