EEM Groepenkasten

NS gooit de landelijke dienstregeling geheel overhoop

spoorwegNederland – De Nederlandse Spoorwegen gooit landelijk de dienstregeling voor het eerst in tien jaar geheel overhoop. Treinreizigers moeten over twee maanden hun ochtendroutine aanpassen, want op zondag 11 december gaat de geheel gewijzigde dienstregeling in.

Online

Met de veranderingen belooft de Nederlandse Spoorwegen meer treinen en kortere reistijden en meer rechtstreekse verbindingen. Vandaag om 12.00 uur gaat de nieuwe dienstregeling online, zodat reizigers tijdig kunnen zien wat de wijzigingen zijn op hun reisroute. Klik hier voor de wijzigingen.

Stad- en Streekvervoer

Tweeënhalf jaar heeft de NS aan de nieuwe dienstregeling gewerkt. Vanaf zondag 11 december zullen de treinen volgens het nieuwe spoorboekje gaan rijden. Alle in- en uitchecks van de OV-chipkaarten werden verzameld om de reizigersstromen in kaart te brengen en zo vanuit het niets een verbeterde dienstregeling te maken. Het gevolg is dat voor 1,1 miljoen mensen de treintijden veranderen. Maar niet alleen de NS reistijden wijzigen, ook het stad- en het streekvervoer passen hun dienstregelingen aan om een goede aansluiting te houden of zelfs te verbeteren.

Eenvoudiger

Voor bijna alle reizigers verandert er wel iets, van een kleine wijziging in vertrektijd of de reisduur. Maar ook andere routes met extra of juist minder overstappen. Ook andere aansluitingen zijn mogelijk. Op sommige stations wordt het overstappen voor veel reizigers eenvoudiger, omdat de trein waarmee ze verder moeten op hetzelfde perron staat. Uit de plannen van NS is af te leiden dat ruim 70.000 reizigers een kortere reistijd krijgen van enkele minuten, maar er zullen ook zo’n 15.000 mensen langer onderweg zijn of vaker moeten overstappen.

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat NS een dergelijke geheel nieuwe dienstregeling invoerde en de klantenservice van de NS verwacht dan ook veel vragen en klachten over het nieuwe spoorboekje.

(Bron: NS)Back To Top