EEM Groepenkasten

Nu ook zitvolleybal bij Regiobank Tjoba

tjoba, zitvolleybal, team

Zitvolleybal team Regiobank Tjoba: Marcel Roufs, Gert Gerrits, Ineke Gerrits, Laura Gerrits, Nicole Gerrits, Jan Keep, Ellen Moes-Velders.

Per 1 januari dit jaar heeft Regiobank Tjoba het zitvolleybal team van G.S.C.  Emmen overgenomen. Dit is gedaan omdat het team geen perspectief meer had binnen G.S.C. Emmen en het ledental sterk afnam. Het zitvolleybal team heeft meerdere keren contact gezocht met meerdere volleybalverenigingen, maar dit liep steeds op niets uit.

Scheidsrechter Regiobank Tjoba

Bij de wedstijden die er toch regelmatig gespeeld worden, was ook een scheidsrechter aanwezig uit Klazienaveen. Deze scheidsrechter, lid van de volleybalvereniging Regiobank Tjoba heeft de problemen van het bestaande zitvolleybalteam besproken met het bestuur van de Regiobank Tjoba. Daar bleek uit dat het bestuur van Regiobank Tjoba er wel oren naar had om het zitvolleybal binnen de vereniging in te gaan voeren. De eerste besprekingen vonden dan ook in oktober vorig jaar plaats en had direct al een positief uitgangspunt, om halfweg november omgezet te gaan worden met een definitief hartelijk welkom als onderdeel van Regiobank Tjoba. Blijheid bij het gehele team!

Wat is zitvolleybal?

Vaak wordt zitvolleybal geassocieerd met gehandicaptensport, terwijl zitvolleybal een sport is waar iedereen aan mee kan doen. Naast zit-volleyballers zonder een handicap, zijn er ook een aantal leden met een handicap. Maar met elkaar wordt er met veel plezier de sport beoefent. Zitvolleybal lijkt veel op staand volleybal alleen wij zitten op de grond. Het veld heeft een omvang van 10 bij 6 meter en het nethoogte is 1.15 meter. Het huidige team speelt in de 2e Klasse, maar omdat er nog  maar vier verenigingen aan de competitie meedoen, wordt er in een toernooivorm gespeeld. Bij uitwedstrijden wordt er onder andere gespeeld in Schagen, Haarlem en Leeuwarden.

Meetrainen

Het is jammer dat blijkbaar de drempel om zitvolleybal te gaan spelen voor veel mensen nog steeds te hoog is. Nogmaals, zitvolleybal kan iedereen doen en het is ook ideaal voor mensen met knieproblemen of andere lichamelijke problemen. Ook als je een blessure hebt waardoor je tijdelijk geen staand volleybal kan spelen, is zitvolleybal een uitstekend alternatief om de techniek te blijven oefenen en conditie op pijl te houden. Belangstellenden zijn van harte welkom om op onze trainingsavond mee te doen. Hier kun je dan in de praktijk ondervinden wat zitvolleybal inhoud. We trainen op de woensdagavond van 21.00 uur tot 22.30 uur in sporthal de Zon.

Nieuwe leden gezocht

Op het hier vermelde emailadres kunt u meer informatie verkrijgen over het zitvolleybal van Regiobank Tjoba:  info@tjoba.nl

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top