EEM Groepenkasten

Ochtendbijeenkomst “Het Fitte Brein” voor senioren

het fitte breinEmmen – Zaterdag 31 januari vindt in de Openbare Bibliotheek Emmen voor de tweede keer de bijeenkomst ‘Het Fitte Brein’ plaats voor senioren vanaf 55 jaar. De eerste bijeenkomst was zeer succesvol en had vrij snel het maximum aantal deelnemers bereikt. ‘Het Fitte Brein’ wordt georganiseerd door de Buurtsportcoach Senioren van de gemeente Emmen, de Bibliotheek, de Cocon en apotheek de Vriendschap. De bijeenkomst bestaat uit workshops en een lezing over hoe je je brein zo lang mogelijk scherp kunt houden.

Positief effect

Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks bewegen een positief effect heeft op het vertragen en voorkomen van vergeetachtigheid en dementie. Ook een actieve leefstijl met diverse interessegebieden heeft een positief effect op het behouden van een fit brein. Om ouderen hiervan bewust te maken, volgen zij een workshop ‘Fitness voor het brein’ en een lezing ‘Pillen tegen veroudering van het brein?’.

Programma

De ochtend start om 10.00 uur met koffie in de Bibliotheek (Noorderplein 101). Het aansluitende half uur kunnen deelnemers luisteren naar een interessante lezing. Hierna worden de deelnemers verdeeld over twee groepen. De ene groep blijft in de Bibliotheek, de andere groep gaat naar de Cocon (Marktplein 114). Na het wisselen van activiteiten wordt de ochtend afgesloten met een gezamenlijke lunch in de Cocon. De kosten zijn € 3,50 per persoon.

Opgave

Wilt u deelnemen? Geeft u zich dan uiterlijk 26 januari a.s. op bij de Cocon (Marktplein 114). Bij opgave moet gelijk betaald worden. De eerste bijeenkomst van ‘Het Fitte Brein’ was een groot succes. Ook voor de tweede bijeenkomst geldt vol = vol, dus reageer snel.

Waar: Bibliotheek Emmen, Noorderplein 101
Opgave: Voor 26 januari bij Cocon, Marktplein 114
Kosten: € 3,50

>> Landelijke informatie

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top