EEM Groepenkasten

Officier eist werkstraf en rijontzegging tegen roekeloze trucker

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen – Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag 40 uur werkstraf en een 6 maanden rijontzegging geëist tegen een Duitse vrachtwagenchauffeur voor het doorrijden na een ongeluk.

De 54-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur reed op 25 augustus 2014 in Klazienaveen over een andere chauffeur heen en reed daarna gewoon door.

De Duitser uit Meckenheim (bij Bonn) reed met zijn vrachtwagen via de A37 naar Klazienaveen. Daar haalde hij een andere vrachtwagen, met daarin een chauffeur en zijn vriend uit Rijssen, in. De Duitse chauffeur ging na het inhalen echter te snel weer naar rechts, waardoor hij de spiegelkap van de vrachtwagen van de chauffeur uit Rijssen eraf reed.

Zwaargewond

De man uit Rijssen volgde de Duitser toen die de afslag bij Klazienaveen nam. Onderaan de afrit stopte de Duitser, waarop de Rijssenaar besloot verhaal te gaan halen. Hij liep naar de Duitse vrachtwagen, terwijl zijn vriend de politie belde.

Precies op het moment dat de Rijssenaar links naast de vrachtwagen stond, begon die weer te rijden, de rotonde op. De Rijssenaar kwam hierbij onder de achterwielen van de Duitse vrachtwagen terecht. Zwaar gewond bleef hij liggen. Er waren veel getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren, mede omdat het rond het middaguur was. De getuigen verklaarden dat de Duitse chauffeur het slachtoffer had kunnen zien.

Coma

De politie kon de Duitser even later in Klazienaveen aanhouden. Daar vertelde hij dat hij niet wist dat hij iemand overreden had. Bovendien ontkende hij dat hij iemand naast zijn vrachtwagen had gezien.

De zwaargewonde Rijssenaar werd per traumaheli naar het UMCG gebracht. Daar bleek dat hij onder meer 12 gebroken ribben, breuken in het bekken, ingeklapte longen en een gescheurde milt en lever had opgelopen. Hij lag 6 weken in coma. Het is niet bekend hoe het op dit moment, 2 jaar na het ongeluk, met de Rijssenaar gaat. Hij was niet bij de rechtszaak aanwezig.

Reconstructie

Tijdens een reconstructie van het ongeluk, waarbij met de vrachtwagen van de Duitser over een pop is heengereden, concludeerde de politie dat de Duitse chauffeur moet hebben gemerkt dat hij over iets heen reed. De Duitser bleef echter volhouden, ook tijdens de rechtszaak, dat hij van niks wist.

Omdat de officier van justitie de chauffeur niet verweet dat hij bewust over het slachtoffer is heengereden eiste deze geen zware straf. De aanklager was echter wel van mening dat de Duitser het moet hebben gemerkt en derhalve nooit had mogen doorrijden.

Op 30 augustus doet de rechter uitspraak.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top