EEM Groepenkasten

Oktobermaand Kindermaand bij Museum Collectie Brands

oktobermaand kindermaand drenthe emmenNieuw-Dordrecht – Het is weer Oktobermaand Kindermaand! Dat betekent weer gratis naar het museum, theater of dansschool, meedoen aan workshops of spannende speurtochten. Alles is mogelijk tijdens Oktobermaand Kindermaand! Ook Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht heeft weer speciale kinderactiviteiten georganiseerd tijdens deze maand.

Ga in het museum op zoek naar een voorwerp dat jij mooi vindt en maak daarna je eigen museumschat.

Tijdens Oktobermaand Kindermaand 2018 organiseert het museum op de hieronder genoemde dagen een speciale kinderactiviteit voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

  • zaterdag 13 & zondag 14 oktober van 13:30 tot 16:30 uur
  • zaterdag 20 & zondag 21 oktober van 13:30 tot 16:30 uur
  • zaterdag 27 & zondag 28 oktober van 13:30 tot 16:30 uur

De genoemde tijden zijn inlooptijden, geen start- of eindtijden.

Lees ook: Oktobermaand Kindermaand

Lees ook: Presentatie erfgoededucatieproject ‘Koffer vol spullegies’

Gratis activiteiten voor kinderen

Deze Oktobermaand Kindermaand activiteit is GRATIS voor kinderen t/m 12 jaar. Een glas ranja en iets lekkers zijn ook inbegrepen. Let op: kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene meedoen aan deze activiteit / het museum betreden. Volwassenen betalen het standaard bezoekerstarief van € 7,50 of hebben gratis toegang op het vertoon van de museumkaart. Alle begeleiders van de kinderen bieden we voor deze gelegenheid 1 gratis kop koffie of thee.

Museumschatten

Museum Collectie Brands is een schatkamer van voorwerpen. Allemaal verzameld door één man; Jans Brands. Op markten en veilingen kocht hij wat hij interessant vond. Het ene voorwerp is veel geld waard, het andere heeft een bijzonder verhaal. Wat vind jij het mooiste, leukste of gekste voorwerp in het museum? Een haarbal uit de maag van een koe of het dienstpistool van de postbode uit 1870?

Wat ga je doen?

Je krijgt een werkblad mee met kijktips (Museumschatjes) waarmee je op zoek kan naar je eigen museumschat. Door middel van vragen kom je meer te weten over jouw museumschat. Wat vind je mooi aan dit voorwerp? Weet je wat het is? Waarom vind je het mooi? Vraag onze museummedewerkers ook naar het voorwerp dat jij de grootste schat van het museum vindt. Wie weet, kunnen ze je een bijzonder verhaal over het voorwerp vertellen. Als je klaar bent met de vragen van het werkblad, mag je een eigen bedacht voorwerp knutselen, jouw eigen museumschat. Wordt het een schilderij? Een gebruiksvoorwerp? Of iets anders?

Aanmelden

Als je wilt meedoen met deze activiteit, kan een volwassene je aanmelden door te bellen naar 0591-393400 (tijdens openingstijden) of door te mailen naar activiteitmcb@gmail.com. Alleen het aantal kinderen hoeft te worden aangemeld.

Kijk ook eens op de website van Oktobermaand Kindermaand.

Museum Collectie Brands

Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht
Telefoon: (0591) 39 34 00
Website: www.collectie-brands.nl
Reserveren: activiteitmcb@gmail.com
E-mail algemeen: info@collectie-brands.nl
Facebook: Collectie-Brands

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top