EEM Groepenkasten

Oktobermaand Kindermaand: Collectie Brands

oktobermaand kindermaand drenthe emmenRegio – Oktober is de maand dat in Drenthe de manifestatie Oktobermaand Kindermaand plaats vindt. Dat betekent dat diverse musea, molens, theaters, archieven, kunstinstellingen en dergelijke in de weekenden gratis hun deuren openen voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Daarbij worden diverse activiteiten georganiseerd.

14e Oktobermaand Kindermaand

Kinderen kunnen tijdens deze Kindermaand deelnemen aan diverse leuke workshops, spannende rondleidingen volgen en speciale voorstellingen en exposities bezoeken. Dit jaar vindt Oktobermaand Kindermaand alweer voor de 14e keer plaats. Ook diverse organisaties in de gemeente Emmen doen mee aan de Kindermaand.

collectie brands nieuw dordrecht museum

Collectie Brands

Ook Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht opent haar deuren tijdens de Kindermaand onder het motto “Museumschatjes. Een speurtocht naar vroeger. Kom de verborgen schatten zoeken in de Collectie Brands.”

Welk museumstuk vind jij het mooist? Wat zal het duurste kunstwerk zijn? Voer een grondige inspectie en vindt alle antwoorden!

Vraag bij de receptie om de kijkwijzer en zoek de schat die volgens jou zeker bewaard moet worden blijven.

Voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s is er in het erfgoedcentrum genoeg te zien tijdens jouw zoektocht naar de schat, maar natuurlijk mogen ze jou ook meehelpen!

Museum ter lering en vermaak, verwondering en verdieping.
Laat je verrassen door vreemde en unieke voorwerpen of de kostbare geschriften uit de collecties van Jans Brands. De Collectie Brands is zeer uitgebreid en omvat meerdere categorieën. Sommige delen van de collectie zijn uniek door hun omvang. Wat vooral opvalt aan de collecties zijn de onderlinge verwijzingen.

De verzameling van Jans Brands is omvangrijk. Losse stukken, maar ook diverse deelcollecties. Penningen, munten, kaarten, sieraden, dia’s uit de veenkoloniën, kalenders, curiosa, archeologica, kleding, serviesgoed en glaswerk, te veel om op te noemen. Er zijn verschillende vitrines ingericht zoals: de flaneur, de krantenlezer, ex librissen, en een fotocollage uit het album “An deutschen und holländischen Moorkanälen”.

Voor meer info en openingstijden, zie www.kindermaand.nl.

Collectie Brands
Herenstreek 11A
7885 AT Nieuw-Dordrecht
0591 39 34 00
info@collectie-brands.nl
www.collectie-brands.nl

museum collectie brands nieuw-dordrecht

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top