EEM Groepenkasten

OldSchool Event op 24 oktober met concrete vacatures

Old School Event EmmenRegio – Vanuit de overtuiging dat je nooit te oud bent om te leren organiseren wij samen met ouderenambassadeur John de Wolf op woensdag 24 oktober 2018 het Old School Event. Deelname is gratis.

Dit is een speciale middag voor werkzoekenden vanaf een jaar of 50 die graag weer aan het werk willen, maar een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ook vanwege hun leeftijd. De aanleiding van het event zijn de groeiende tekorten in de techniek en bouw en het toenemend aantal 50-plussers dat thuis zit in Emmen en omstreken. ‘Old School’ is een gehanteerde term voor mensen die vroeger in de techniek zijn opgeleid, maar in hun werkende leven een ander pad hebben gekozen. Ook mensen die thuis en/of hobbymatig veel klussen, maar een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zijn van harte welkom.

Kom in contact

Tijdens het Old School Event bieden we deze groep werkzoekenden de kans om in contact te komen met opleiders en werkgevers. Door middel van bij- of omscholing willen we mensen de mogelijkheid bieden om aan de slag te gaan in de installatietechniek, de bouw, de metaal-, groen-, of infrasector. Ook en juist als ze in het verleden iets heel anders hebben gedaan. Het event is echt bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met techniek, in de breedste zin van het woord. We bieden deze mensen een opleiding, cursus of workshop aan waarmee ze zich op een laagdrempelige manier kunnen om- of bijscholen. Zodat ze weer aan de slag kunnen.

Opleiding wordt betaald

Het idee is dat de opleiding en/of cursus van de kandidaat betaald wordt. Daarbij kan het gaan om een opleiding voor een bepaalde tijd, maar in veel gevallen volstaat een cursus van een paar dagen. Voor sommige banen heb je slechts een VCA-certificaat nodig om aan de slag te kunnen. Wij regelen dit voor de werkzoekenden. Ook mensen die zelf een leuke vacature in de techniek hebben gezien, maar niet weten wat ze moeten doen om in aanmerking te komen voor de functie, zijn welkom.
We kunnen helpen bij het vinden van de juiste scholing, zodat men meer kans maakt.

Met iets concreets de deur uit

Het doel van het evenement is dat bezoekers op 24 oktober met iets concreets de deur uitgaan; een aanmelding voor een opleiding, een sollicitatiegesprek of misschien wel een baan. Een secundaire doelstelling is om de vooroordelen over oudere werkzoekenden weg te nemen. Om die reden is John de Wolf, oud-profvoetballer en boegbeeld van de doelgroep, een van de sprekers op 24 oktober aanstaande.

Even kort samengevat:

  • Het betreft een event waar bedrijven en opleiders uit de techniek en bouw zich presenteren;
  • waar 50-plussers uitgenodigd worden om te komen, die geïnteresseerd zijn in vacatures in de bouw of techniek;
  • waar we deze mensen proberen te bemiddelen naar een serieuze baan (e.v.t. met omscholing);
  • waar John de Wolf aanwezig zal zijn als boegbeeld en de werkgevers en de werkzoekenden zal toespreken;
  • we hopen op minimaal 250 geïnteresseerden;
  • er is per 1 september een speciale website: www.oldschoolevent.nl.

Programma

Deelname aan het Old School Event is gratis. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 16.00 – 17.00 Ontvangst
  • 17.00 – 17.45 Opening door John de Wolf
  • 17.45 – 19.00 Banen- en opleidingsmarkt; kom in contact met bedrijven en opleidingsinstanties

WWWW

Wat: Old School Event
Waar: Oude Roswinkelerweg 30, Emmen
Wanneer: Woensdag 24 oktober 2018 van 16.00 tot 19.00 uur
Wat kost het: gratis deelname

Old School Event Emmen

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top