EEM Groepenkasten

‘Olifantenpad’ nog steeds in gebruik

antares, pollux, oversteek

Klazienaveen –  Op een door de gemeente georganiseerde informatiebijeenkomst begin december 2014 was er een uitleg over de planning met betrekking tot de aanleg van een extra rijstrook aan de Antares/Pollux.

Hierbij werd de door de bewoners gebruikte oversteek door de ambtenaren als een ‘Olifantenpad’ bestempeld. Hierin zou binnen ‘afzienbare tijd’ een einde komen. We zijn nu een jaar verder, maar van een ‘einde’ is nog steeds geen sprake.

Oversteek

antares, pollux, informatie

De gele lijnen geven de ‘planning’ met de oversteek aan, met links de parkeerruimte en gebouwen van Welkoop.

Het eerste gedeelte is inderdaad volgens de toen gepresenteerde planning voltooid. Niet alleen de aanleg van de extra rijstrook voor en op de rotonde van de Antares/Pollux, maar ook de oversteek in het vluchtgedeelte is er gecreëerd. Het tweede deel, de afwerking van de oversteek en verbreding en verbetering van het wandel- en fietsgedeelte naar de Pollux, zou dan vrijwel direct na de bouwvakvakantie plaatsvinden. Er is toen helaas niet bij verteld na welke bouwvakvakantie de verbeteringen gepland zijn.

antares, pollux, oversteek

Vlak voor de zwarte auto de ‘oversteek’ in het midden van de vluchtheuvel. Het ‘Olifantenpad’ gaat langszij verder om ergens aan de andere zijde bij de Esso te eindigen.

antares, pollux, oversteek

Situatie nu, waar een wandel- en fietspad gepland zijn. Men steekt duidelijk zichtbaar achter de vluchtheuvel langs over. De gevaarlijke situaties blijven voorlopig blijkbaar bestaan. Geen verbeterd wandel- en fietspad en geen veilige oversteek naar beide zijden van de Pollux, waar juist de veel bedrijvigheid heerst (Welkoop, Hake, Heine, KlusWijs, Praxis, Lanting en dergelijke, alsmede een locatie voor het bloedprikken). Het gehele terrein is door de toegezegde maar nog steeds niet uitgevoerde verbeteringen nog steeds erg slecht bereikbaar voor zowel de voetganger als voor de fietser.

Dus voor buurtbewoners is het ‘Olifantenpad’ nog steeds iets om gebruik van te blijven maken. En gelukkig, er zijn tot dusver geen meldingen bekend van eventuele ongevallen. Het is dan ook even wachten tot wanneer het opnieuw bouwvakvakantie wordt. Misschien……

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top