EEM Groepenkasten

OM eist celstraf voor gewelddadige straatroof

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakZwartemeer/Regio – Het Openbaar Ministerie heeft 3 maanden cel geëist tegen 3 mannen uit Zwartemeer en Emmen voor het plegen van een gewelddadige straatroof.

Dinsdag eiste de officier van justitie 9 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf tegen een 21-jarige man uit Zwartemeer. Tegen een 2-jarige man uit Emmen eiste de aanklager 14 maanden jeugddetentie, waarvan 6 voorwaardelijk. Tegen zijn 19-jarige plaatsgenoot werd 1 jaar jeugddetentie, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist.

Van de fiets getrokken

In de nacht van 7 januari fietste het slachtoffer op het fietspad in de buurt van McDonalds langs de Hondsrugweg. Daar werd hij door 3 jonge mannen gedwongen te stoppen. Zij pakten zijn fiets vast en trokken de fietser in de bosjes, ze draaiden zijn arm op zijn rug en doorzochten zijn zakken. “Flik niks, anders steek ik je neer.”, riep 1 van de belagers.

 

Het slachtoffer, zelf ook nog een jonge man, was zo bang, verklaarde hij in de rechtszaal, dat hij ook niks durfde te doen. Hij werd beroofd van zijn telefoon en portemonnee. Er zat maar € 5,00 in die portemonnee. “Vijf euro! Waar ben je dan toch mee bezig?”, vroeg de voorzitter van de rechtbank aan de 3 verdachten. Van de 3 verdachten zitten de 2 Emmenaren nog vast. De jongste verdachte verklaarde het uit geldgebrek te hebben gedaan. “Ik had al 3 dagen niks gegeten.”, aldus de verdachte. Kort voor de beroving was de jongeman echter nog bij McDonalds geweest, aldus de rechter.

Behandeling

Op 25 januari zijn de verdachten opgepakt en ze hebben bekend. De man uit Zwartemeer kwam op 2 mei met een enkelband onder voorwaarden vrij. Ze moeten alle 3 behandeld worden, vindt de officier. De oudste werd als kind veel gepest en heeft posttraumatische stressstoornis (ptss). De andere 2 hebben gedragsproblemen en hebben daarvoor ook hulp nodig.

De verdachten moeten het slachtoffer bij € 800,00 betalen. De verdachten boden hun excuses aan aan het slachtoffer.

De rechter doet op 25 juli uitspraak.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top