EEM Groepenkasten

‘Omwonenden moeten ook profiteren van zonneakkers’

zonnepanelen zonnecellen zonnepark solarcels pixabayRegio – Omwonenden moeten ook mee kunnen profiteren van zonneakkers. Dat stelt het college als voorwaarde in het nieuwe beleid ten aanzien van het aanleggen van zonneakkers in de gemeente Emmen.

Duurzame energie

Wethouder René van der Weide: “Iedere inwoners moet voordeel hebben van deze vorm van duurzame energie. Zo kunnen ze samen energie opwekken en de energierekening verlagen. Dat is bijvoorbeeld mogelijk als omwonenden gezamenlijk een coöperatie oprichten.” Van der Weide voegt daaraan toe dat het college uiteraard ook graag ziet dat bewoners zelf het initiatie nemen en gezamenlijk een eigen zonneakker ontwikkelen. “Met dit beleid lopen wij voor op landelijk niveau.”

Voorwaarden

Andere voorwaarden voor het bouwen van een zonneakker zijn dat het moet passen in de omgeving en dat de energieopbrengst een voordeel is voor de betrokken bewoners.

Er lopen op dit moment al een aantal initiatieven, zoals de Zonnige Toekomst in o.a. Klazienaveen-Noord en Oranjepoort in Oranjedorp en Nieuw-Dordrecht.

(Bron: emmen.nu)Back To Top