EEM Groepenkasten

Omwonenden vrezen overlast door ‘achterdeur’ nieuwe Esdal College

werkzaamheden esdal college nieuwbouwKlazienaveen – Het gloednieuwe schoolgebouw van de Esdal College in Klazienaveen is klaar. Vanaf het nieuwe schooljaar zal het gebouw in gebruik worden genomen. Toch is niet iedereen in de buurt daar even blij mee. Bewoners van de Dordsedijk vrezen voor overlast.

De vrees voor overlast komt niet van het nieuwe gebouw aan de Van Echtenstraat zelf, maar komt van de ‘achteruitgang’ dat uitmondt op de Dordsedijk. Daar word een 6 meter brede strook van het bosparkje opgeofferd om een bevoorradingsweg voor leveranciers aan te leggen.

Tegen alle afspraken

Dit druist volgens bewoners aan de Dordsedijk in tegen alle afspraken. De Dordsedijk is sowieso al een drukke straat en al het extra vrachtverkeer zal ongetwijfeld voor onveilige situaties gaan zorgen. Een andere grote zorg is dat de nieuwe toegangsweg het fietspad kruist waarover veel schooljeugd fietst.

Volgens een buurtbewoonster hebben meerdere omwonenden inmiddels bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning voor de bevoorradingsweg. Anderen zijn nog van plan dat alsnog te gaan doen. Volgens de bewoonster zet de gang vaan zaken veel kwaad bloed aan de Dordsedijk.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top