EEM Groepenkasten

Onbekend telraam op taxatiedag bij Museum Collectie Brands

museum collectie brands, taxatieNieuw Dordrecht – Tijdens de jaarlijkse taxatie-dag bij Museum Collectie Brands is er tussen de vele ter taxatie aangeboden stukken een onbekend telraam ontdekt.

Tabaksdoos

Tijdens onze aanwezigheid werden er een aantal leuke voorwerpen aangeboden voor taxatie bij taxateur De Boer uit De Wijk. In het zaaltje kon men de  taxaties live volgen en zien op een groot videoscherm.museum collectie brands, taxatie Er werd onder andere een Venetiaanse vaas aangeboden. Daarvan zei taxateur De Boer vrijwel onmiddellijk dat dit slechts de helft was en dat er dus nog een tweede exemplaar bij hoorde, waarde ruim €175,-.museum collectie brands, taxatieEr kwam ook een speciale koperen tabaksdoos op de tafel. Normaal, vertelde dhr. De Boer, is koper niet meer zo hoog in waarde op de antiekmarkten. Maar de hier aangeboden tabaksdoos was een zeer zeldzaam exemplaar, het was namelijk bewerkt door een Klaas Dijkstra, waarde ruim €50,-. Tevens waren er een paar vazen, helemaal waardeloos geworden door de toch wel mooie handgemaakte beschilderingen erop. De verf kan echter nooit meer goed verwijderd worden volgens de taxateur. Daarnaast waren er veel pentekeningen, schilderijen, of oude langspeelplaten die voor een taxatie werden aangeboden.

Wie kent de werking van dit telraam?

Wat echter niet helemaal duidelijk was, was een telraam. Het telraam werd aangetroffen tijdens de zolderopruiming van een opgeheven schooltje uit het noorden (Elsloo) van ons land. Dat het waarschijnlijk dienst heeft gedaan als een mogelijkheid om kinderen de telling te leren moge wel duidelijk zijn.museum collectie brands, taxatiemuseum collectie brands, taxatieDe precieze werking hiervan is echter onbekend. Misschien zijn er lezers die dit weten, of die een kennis hebben die dit misschien weet? Gezocht wordt iemand die weet hoe de exacte werking hiervan is! Graag hebben wij contact met hem of haar. Hiervoor kan men contact opnemen via het e-mailadres: redactie@klazienaveen24.nl. De redactie van Klazienaveen24.nl zal dan contact opnemen met de huidige eigenaren van het telraam en u met elkaar in contact brengen.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top