EEM Groepenkasten

Onbemande toiletten in Klazienaveen

toilettenKlazienaveen – Als het aan de gemeente ligt krijgen Klazienaveen en Emmen binnenkort zelfreinigende openbare toiletunits. In eerste instantie trachtte de gemeente commerciele partijen te vinden die in beide centra de openbare toilette wou exploiteren. Dat is helaas niet gelukt.

Doordat de gemeente aanhikt tegen de kosten om zelf deze openbare toiletten te bouwen en vervolgens te exploïteren is het nu de bedoeling om zogenoemde zelfreinigende toiltetten te plaatsen. De komende tijd zal de gemeente kijken naar geschikte lokaties en vervolgens begin 2015 met een voorstel richting de gemeenteraad komen.

Vooral in Emmen wordt al jaren over openbare toiletten gepraat. De eerste brieven hierover waren al in 2005. De huidige openbare toiletten, in de Hema en de bewaakte fietsenstalling, zijn na sluitingstijd van de winkels niet meer open. Echter vooral in de avond en nacht worden de centra geplaagd door wildplassers.

In 2009 kwam de gemeente met het idee om zowel in Klazienaveen als Emmen verzinkbare plaspalen te plaatsen, die overdag in de grond zakken en ’s avonds naar boven komen. Dat is er echter nooit van gekomen.

(Bron: DVHN)Back To Top