EEM Groepenkasten

Onkruidbestrijder veroorzaakte brand in politiebureau Klazienaveen

Brand in politiebureau Klazienaveen 05-07-2018Klazienaveen – De brand op 5 juli in het politiebureau van Klazienaveen is veroorzaakt door iemand die onkruid aan het bestrijden was. De brand heeft grote schade aangericht en zorgde ervoor dat het politiebureau (tijdelijk) gesloten moest worden.

Geen opzet

Dat is gebleken uit het onderzoek. Volgens Robert-Jan Valkema, woordvoerder van de politie, was er iemand buiten bezig met een gasbrander om onkruid weg te branden. Via een rooster is isolatiemateriaal in het politiebureau door de hitte van buitenaf in brand gevlogen. Volgens de woordvoerder is er geen opzet in het spel.

Lees ook: Technische Recherche onderzoekt brand politiebureau Klazienaveen

Tijdelijk politiebureau

Op 5 juli rond 15.40 uur werd de brand ontdekt. Alle aanwezigen in het politiebureau konden op tijd het pand aan de Jhr. M.W.C. de Jongestraat verlaten. Niemand raakte gewond. De brandweer had het vuur rond 16.00 uur onder controle. De schade aan het pand was echter dusdanig groot, dat het politiebureau nog steeds niet gebruikt kan worden. Voor de wijkagenten en andere medewerkers zijn nabij het pand tijdelijke werkplekken geplaatst.

(Bron: dvhn.nl / Foto: Martijn Huigen)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top