EEM Groepenkasten

Online aangifte doen bij politie tijdelijk niet mogelijk

bon, politie, boeteNederland – Donderdag 23 maart tussen 05.00 en 15.00 uur is het tijdelijk niet mogelijk om via internet aangifte te doen bij de politie door onderhoudswerkzaamheden.

Aangifte doen op het politiebureau is uiteraard nog wel gewoon mogelijk. De politie probeert het onderhoud zo snel mogelijk te doen, om de overlast tot een minimum te beperken. De eindtijd van 15.00 uur is dan ook een indicatie, de politie hoopt het eerder af te ronden.

Klantvriendelijker

Er wordt een nieuwe, verbeterde versie van het aangiftesysteem geïnstalleerd. Dit is nodig voor het systeem om stabiel te kunnen blijven functioneren. Bovendien wordt met deze nieuwe versie de klantvriendelijkheid vergroot.

In het nieuwe systeem hoeft iemand die aangifte doet niet meer zijn of haar persoonsgegevens in te vullen. Na het inloggen met DigiD worden deze automatisch ingevuld. Dat scheelt weer tijd bij de aangifte.

Verder waar je gebleven was

Een ander punt van verbetering is de mogelijkheid om verder te gaan met een aangifte als je opnieuw inlogt. Stel dat je aangifte doet en je kunt om wat voor reden dan ook de aangifte niet direct afmaken. Als je dan later opnieuw inlogt, dan kun je middels een knop op het scherm verder met een eerder concept. Je hoeft dus niet helemaal opnieuw te beginnen. Hier bleek veel behoefte aan te zijn.

Hoe kun je wel aangifte doen?

Op politie.nl kun je lezen op welke manieren je donderdag 23 maar wel aangifte kunt doen zolang het systeem uit de lucht is.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top