EEM Groepenkasten

Onstuimig herfstweer op komst

weerberichtHet wordt vandaag geleidelijk zonniger en het blijft droog in Klazienaveen. Vanmiddag stijgt de temperatuur tot 17 °C en is de wind matig, windkracht 3. Vannacht is het helder en koelt het af tot ongeveer 8 °C. Er valt vandaag geen neerslag van betekenis

Weekvoorspelling

De komende dagen neemt de bewolking toe en is het wisselvallig in Klazienaveen. De temperatuur daalt tot 11 °C overdag, ’s nachts is het ongeveer 7 °C. De wind draait geleidelijk naar het noordoosten en is matig, windkracht 4.

Stevige buien

Morgen schijnt in de ochtend in het oosten de zon nog even. In de loop van de ochtend trekken stevige buien het land binnen, en kunnen gepaard gaan met onweer en zware windstoten van 75 tot 90 km/u. De wind draait naar het noordwesten en is matig in het binnenland en tot krachtig in de kustgebieden. Tijdens een bui kan de wind in het noordwestelijk kustgebied even hard worden, windkracht 7. Met maximaal 14 graden in de middagen is het minder zacht dan de afgelopen dagen.

Onstuimig herfstweer

Morgenavond wordt het aan de kust onstuimig herfstweer. Er trekken flinke buien het land binnen met kans op onweer. De wind wordt hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, mogelijk tippend aan storm, windkracht 9. Bij de buien kunnen zeer zware windstoten voorkomen van 75 tot 90 km/u, die lokaal zelfs ruim 100 km/u kunnen bereiken! In het binnenland wordt het juist droog en rustig weer en klaart het op.

In de nacht van dinsdag naar woensdag trekken de buien dieper het binnenland in. Aan zee neemt de noordwestenwind in kracht af, maar het blijft stevig waaien. Het koelt af naar 10 graden in het westen en 5 graden in het oosten van het land. Woensdag blijft het herfstweer met vooral in het westen buien afgewisseld door enkele opklaringen. De noordwestenwind blijft aan zee stevig doorwaaien met een windkracht 6 tot 7. In het binnenland is het een stuk rustiger met een zwakke tot matige wind. De temperatuur ligt rond 12 graden.

Vanaf donderdag wordt het een stuk rustiger met slechts een zwakke tot matige noordoostenwind. Uit deze hoek wordt frisse lucht aangevoerd met maxima van 10-13 graden. De zon laat zich af en toe zien en vooral op donderdag kunnen nog een paar buien voorkomen. In het weekend neemt de kans op neerslag af kan het in het binnenland ’s nachts tijdens opklaringen afkoelen tot dicht bij het vriespunt.

(Bron: weerplaza, weeronline)Back To Top