EEM Groepenkasten

Onthulling social sofa bij Bibliotheek Klazienaveen

bibliotheek klazienaveen esdal college van echtenstraat 24 klazienaveenKlazienaveen – Op maandag 4 december onthullen gedeputeerde Cees Bijl en wethouder Robert Kleine een Social Sofa bij Bibliotheek Klazienaveen en het Esdal College.

De Bibliotheek en het Esdal College hebben de Social Sofa gewonnen met een samenwerkingsproject voor vmbo-leerlingen en voorschoolse opvang. Deze landelijke wedstrijd is uitgeschreven door SPN, de samenwerkende provinciale ondersteuningsinstellingen, waaronder Biblionet Drenthe.

Samenwerkingsproject Bibliotheek en school

De Bibliotheek en het Esdal College Klazienaveen, die samen in een gebouw zitten, hebben de Social Sofa gewonnen met het samenwerkingsproject Digitaal prentenboek. Leerlingen van klas 2 vmbo maken in dit project kennis met verschillende soorten prentenboeken en stellen een digitaal prentenboek samen. De resultaten zijn aangeboden aan een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Het project staat voor de samenwerking tussen school, Bibliotheek en kinderdagverblijf of peuterspeelzaal met als doel leesbevordering en informatievaardigheid.

Social Sofa

Het Klazienaveense project leidt tot verbinding en samenwerking in de buurt. Ook kan het opgeschaald worden. Dat waren eisen die de jury heel zwaar liet wegen. De winnende bibliotheek krijgt als prijs een Social Sofa, een met mozaïek ingelegde betonnen buitenbank die geplaatst wordt bij de Bibliotheek en het Esdal College. Deze sofa staat symbool voor verbinding en het tegengaan van sociale verkilling. Een bank voor iedereen en van iedereen. Net als de bibliotheek. Op maandag 4 december om 16.00 uur wordt in iedere Nederlandse provincie een Social Sofa onthuld.

Innovatie bij bibliotheken

Bibliotheken vernieuwen om hun maatschappelijke waarde te blijven bewijzen. De provinciale ondersteuningsinstellingen, waaronder Biblionet Drenthe, vervullen hierin een stimulerende rol. De Social Sofa-wedstrijd is één van de middelen die hiervoor worden ingezet. Biblionet Drenthe zet aan tot vernieuwing en verbreding van succesvolle projecten.

Bibliotheek Klazienaveen

Van Echtenstraat 24
7891 LM Klazienaveen
Telefoonnummer: (0591) 31 29 15
E-mail: info@bibliotheekklazienaveen.nl
Website: www.bibliotheekklazienaveen.nl

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top