EEM Groepenkasten

Ook ‘De Veenarbeider’ in Klazienaveen heeft een opvallend rood shirtje aan!

de veenarbeider, standbeeld Klazienaveen – Het standbeeld ‘De Veenarbeider’ in het centrum van Klazienaveen had het blijkbaar koud, want het is met een knalrood, opzichtig shirtje met de tekst “Ik ben B’ART” verrijkt.

Drenthe

Niet alleen in Klazienaveen was een standbeeld zo opgetuigd. Meer dan 20 standbeelden in onze provincie hebben zo’n opvallend rood shirtje mogen ontvangen.de veenarbeider, standbeeld

Naast De Veenarbeider in Klazienaveen ook Bartje in Assen en de Trommelslager in Hoogeveen een T-shirt dragen met de tekst: ‘Ik ben B’ART’. Niet alleen in genoemde plaatsen, maar in de gehele provincie Drenthe hebben standbeelden een opvallend T-shirt aangekregen, o.a. in Beilen, Borger, Coevorden, Diever, Echten, Emmen, Emmer-Compascuum, Gieten, Meppel, Nieuw-Buinen, Odoorn, Roden, Ruinen, Schoonebeek, Westerbork, Zuidlaren en Zuidwolde.

Lokale boekhandel

Het gaat om een actie van het ‘Huus van de Taol’ in Beilen. Later vandaag presenteert de streektaalorganisatie de alweer derde editie van het jaarboek B’ART, bij Tea Time in Echten. In het boek staan ruim dertig verhalen van mensen die wat met Drenthe hebben.

De B’ART 2017 is vanaf vandaag te koop, niet alleen bij het Huus van de Taol in Beilen maar ook in de lokale Drentse boekhandels en via www.drentheboeken.com.

(Bron: rtvdrenthe / Foto’s: Martijn Huigen)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top