EEM Groepenkasten

Ook Gemeente verrast door faillissement Heerendordt

heerendordt thuiszorg dagzorg klazienaveenKlazienaveen/Emmen – De Gemeente Emmen heeft bij monde van wethouder Jan Bos laten weten, net als personeelsleden en vakbond FNV, compleet verrast te zijn door het nieuws van het faillissement van Thuiszorg en Dagzorg Heerendordt in Klazienaveen.

Alles was weer goed

Volgens Bos zat het eind vorig jaar financieel al niet goed bij Heerendordt. Toen kwamen ook de berichten dat het met het bedrijf slecht ging. De gemeente heeft toen in overleg een aantal betalingen naar voren gehaald. Eind september, tijdens het laatste overleg, was alles weer goed. Dat het toch nog fout ging is daarom een verrassing.

Cijfers zijn veranderd

Bos zegt geen idee te hebben hoe het bedrijf toch failliet heeft kunnen gaan. Alle cijfers zijn bekeken en de achtergronden van die cijfers besproken. Zowel de gemeente als Heerendordt concludeerde daaruit dat het goed zat. Kennelijk zijn er ontwikkelingen geweest waardoor de cijfers toch zijn veranderd. Met de zorg zat het altijd wel goed, maar kennelijk was de bedrijfsvoering niet op orde, aldus Bos.

Volgens Bos moet de ondersteuning van cliënten gewoon doorgaan. Eventueel kunnen een aantal zorgaanbieders bijspringen als dat nodig blijkt te zijn. Samen met de curator gaan ze kijken hoe het nu verder moet. De zorg gaat echter wel door. Heerendordt heeft volgens Bos ook de werknemers opgeroepen de zorg te blijven verlenen. Zo niet, dan grijpt de gemeente in.

Kost ook de gemeente geld

Het faillissement gaat de gemeente volgens Bos hoe dan ook geld kosten. “Dat moet dan maar, als de zorg maar doorgaat.”, aldus Bos. De gemeente gaat binnenkort met de curator en het management van Heerendordt om tafel om de thuiszorg in de been te houden.

Curator op Radio Drenthe

RTV Drenthe meldt dat er morgenochtend om 7.30 uur een gesprek met de curator op Radio Drenthe te horen is.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top