EEM Groepenkasten

Ook getroffen door het Facebookvirus?

facebookEen virus op Facebook zorgt sinds enige dagen voor flink wat overlast bij gebruikers. Maandagavond waren al ruim 800.000 gebruikers de dupe van het zich zeer snel verspreidende Facebookvirus. Gelukkig is er iets wat je ertegen kunt doen, zodat je snel van de problemen af kunt zijn.

Facebook-chat

Het is niet voor het eerst dat dit virus voor veel overlast zorgt, want sinds 2014 zijn er al redelijk wat meldingen over gedaan. Het Facebookvirus, ook wel ‘malware’ genoemd, wordt verspreid via de Facebook-chat en nestelt zich op je computer. Tik je per abuis de video aan die in chat meegezonden wordt dan wordt je mobiel, tablet of pc door het virus getroffen. Om de overlast van het virus op te heffen kun je de hieronder vermelde stappen doorlopen.

Facebook App-platform uitschakelen

Je kunt in de instellingen van Facebook het App-platform uitschakelen waarmee de externe Apps communiceren met je account. Dat doe je door op de website van Facebook in te loggen, vervolgens rechtsboven op het kleine driehoekje te klikken en Instellingen te selecteren. Ga vervolgens aan de linkerkant naar Apps, zoek het blokje met Apps, websites en plug-ins en druk op Bewerken. Klik daarna op Platform uitschakelen om de connectie met externe apps te verbreken.

Wachtwoord wijzigen!

Daarna zou het een goed idee kunnen zijn om je wachtwoord te wijzigen. Dat doe je door in hetzelfde instellingenmenu aan de linkerkant naar het tabje Algemeen te gaan en op het vakje Bewerken naast Wachtwoord te klikken. Voer je huidige wachtwoord en tweemaal je nieuwe wachtwoord in en druk op Wijzigingen opslaan.

Virusscanner

Tenslotte is het raadzaam een grondige virusscan over je pc heen te gooien. Dat kan een betaalde scanner zijn, maar er is ook genoeg gratis software te vinden. Hier vind je een lijst met goede gratis virusscanners. Na een virusscan van je hele systeem zou je geen last meer moeten hebben van het virus.

(Bron: computeridee.nl)Back To Top