EEM Groepenkasten

Ook in Klazienaveen illegaal vuurwerk in beslag genomen

vuurwerkKlazienaveen – Dinsdagavond zijn woningen in onder andere Klazienaveen, Erica, Nieuw Dordrecht en Barger Oosterveld doorzocht op de aanwezigheid van illegaal vuurwerk. Hierbij zijn meer dan 5000 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Het gaat hier om Romeinse kaarsen, Nitraten en Super Cobra’s. De opslag van vuurwerk in een normale woning, schuur of iets van dien aard, is erg gevaarlijk. Legale leveranciers moeten daarom aan speciale eisen voldoen met betrekking tot de opslag, hoeveelheid en de verkoop van vuurwerk. Het afsteken van illegaal vuurwerk of het experimenteren met vuurwerk kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Dit voor zowel diegene die het afsteekt als voor de woon- en leefomgeving.

Vuurwerkpistolen

Ook zijn tijdens de invalsacties twee vuurwerkpistolen met patronen in beslag genomen. Dit is een erg geliefd object om te gebruiken tijdens oud en nieuw en zijn in Duitsland vrij te verkrijgen. In Nederland vallen deze echter onder de wapenwet, omdat het onder andere erg veel op een echt wapen lijkt, en zijn dus verboden.

Lawinepijlen

De aanleiding voor dit onderzoek was de informatie die via de wijkagent bij het handhavingsteam binnenkwam. Dit team richt zich de komende periode speciaal op de opsporing van de zogenaamde “Bigfive”, de zogenaamde lawinepijl, wat een extreem gevaarlijk stuk explosief is. Ook zijn er soms Mortierbommen (Shells) bij mensen in huis te vinden, dit explosief is uitsluitend geschikt voor de professionele markt. Er is proces verbaal opgemaakt tegen de bewoners en/of eigenaren van het illegale vuurwerk.

Meld overlast!

Ervaart u overlast? Ook dat kunt u melden bij de politie. Bel 1-1-2 als iets op dat moment plaats vindt of dreigt plaats te vinden, of 0900-8844 als u politie nodig heeft, maar het geen spoed is. Een goed signalement helpt om de daders te pakken. Daarnaast lost de politie veel zaken op, maar ontbreekt nogal eens een aangifte. Doe daarom altijd aangifte als u bijvoorbeeld slachtoffer bent van vernieling. Er kan ook online overlast gemeld worden via http://www.politie.nl/melden. Dan kunnen we niet direct ingrijpen, maar krijgen we wel zicht op overlastlocaties.

(Bron: politie)Back To Top