EEM Groepenkasten

Van Oosten ziet rood bij debuut bij vv Klazienaveen

erwin van oosten trainer vv klazienaveenKlazienaveen – vv Klazienaveen speelde gistermiddag in een rommelige wedstrijd met 2-2 gelijk tegen Bedum. Kersverse trainer Erwin van Oosten zag daarbij de rode kaart.

Trainer Erwin van Oosten zat voor het eerst op de bank bij vv Klazienaveen. Hij maakt het seizoen af, nadat trainer Daan Lelieveld werd ontslagen. Van Oosten haalde het einde van de wedstrijd echter niet. Even na rust ontstond er een opstootje tussen 2 spelers van vv Klazienaveen en Bedum. Van Oosten en de assistent-trainer van Bedum gingen het veld in om de spelers uit elkaar te halen. Zowel Van Oosten als de assistent-trainer kregen daarvoor de rode kaart.

‘Terechte kaart’

Van Oosten liet weten dat het een terechte rode kaart is, want de technische staf mag nou eenmaal het veld niet betreden. Na afloop van de wedstrijd liet de scheidsrechter weten wel rood te moeten geven. Hij heeft echter in zijn rapportage gezet dat Van Oosten en de assistent-trainer van Bedum goede bedoelingen hadden. Van Oosten verwacht dan ook dat de KNVB dit af zal doen met een waarschuwing.

Bij rust stond Klazienaveen met 0-1 achter. Kort na rust bracht Lennart Voss de ploegen op gelijke hoogte. Na het opstootje kwam Bedum weer op voorsprong, maar Jasper Woelders wist de stand weer gelijk te trekken: 2-2. Daarna volgenden over en weer nog kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Rommelig spel en slecht veld

Van Oosten was niet tevreden. Het duel was rommelig en het veld was slecht bespeelbaar, aldus Van Oosten. Waar Bedum in de eerste helft de bovenliggende partij was, was Klazienaveen dat in de tweede helft. “Het is zuur dat je 2 kansen in de winnende mist, maar uiteindelijk mogen we ook blij zijn met een punt.”, laat Van Oosten weten.

Van Oosten is eerder dit seizoen ontslagen bij Weerdinge. Volgens seizoen is hij trainer van ‘zijn cluppie’ CEC. Toen Klazienaveen bij hem aanklopte om het seizoen af te maken, kon hij geen ‘nee’ zeggen. Van Oosten heeft er zelf gevoetbald en 6 jaar de jeugd getraind. De spelersgroep wilde Van Oosten graag voor de groep. “Als Klazienaveen dan belt, wil je wel in gesprek.”, aldus Van Oosten.

Klazienaveen hoopt in het restant van dit seizoen nog e nacompetitie te halen. De ploeg staat nu 6e in de 2e Klasse J met 26 punten uit 16 duels.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top