EEM Groepenkasten

Op fietsexcursie over de heide van het Bargerveen

brem, bramen, wilde, bargerveenZwartemeer – Natuurlijke activiteiten voor jong en oud in het Zuidoost Drentse Veenland en het aangrenzende Emsland in Duitsland. Het Internationaal Natuurpark Veenland organiseert op zondag 26 juli een ongeveer 17 kilometer lange fietstocht door het heel bijzondere natuurgebied Bargerveen.

Grensoverschrijdend

De tocht gaat de  drie deelgebieden van het Bargerveen en is ook grensoverschrijdend, en daarmee krijgt de deelnemer prachtige afwisselende landschappen te zien. Tijdens de regelmatige stops ontvang je allerlei informatie van de gids over de bijzonder rijke flora en fauna en het hoogveengebied zelf. De dopheide bloeit volop en ook de struikheide begint in deze periode al wat paars te kleuren. Aanbevolen wordt om voldoende drinken en eventueel een fototoestel en een verrekijker mee te nemen. Zelf geen fiets? Informeer dan naar de mogelijkheden om een Natuurparkfiets te huren vanaf de startplaats.

De fietstocht start om 15.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de boerderij van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk 83 oostzijde in Zwartemeer. Duur van de tocht circa 2,5 uur.

Waar:
Kantoor van Staatsbosbeheer
Kamerlingswijk oz 83
7894 AJ Zwartemeer

Wanneer:
zondag 26 juli 15.00-17.30 uur

Kosten:
€3,00 per persoon (kinderen tot 14 jaar gratis)

Aanmelding en info:
erik@meetingnature.nl of bel met Erik Bloeming tel. 06 – 53199389

Algemeen Uitgaan


Back To Top