EEM Groepenkasten

Pas op voor nepmail WeTransfer

internet internetfraude klazienaveenRegio – Fraudehelpdesk.nl waarschuwt voor nepmails van WeTransfer. Het lijkt alsof iemand je een bestand via WeTransfer heeft gestuurd, maar pas hier mee op!

Wees voorzichtig als je een e-mail krijgt waarin staat dat een bekende je een bestand stuurt via WeTransfer. Er gaan nepmails rond.

In het Engels

Het onderwerp van de valse e-mails luidt ‘[E-mailadres afzender] sent you a file via WeTransfer’. Het e-mailadres van een kennis staat dus in de onderwerpregel. Daardoor lijkt de mail betrouwbaar. Opvallend is dat de zin in Engels is opgesteld. Gebruikers uit Nederland ontvangen doorgaans een bericht dat in het Nederlands is geschreven.

Voorbeeld

Bekijk een voorbeeld van de mail:

WeTransfer nepmail fraudehelpdesk internetoplichters 18082017

Risico

Welk risico mensen lopen die op de link in de mail klikken, is nog niet helemaal duidelijk. Wel klagen veel melders erover dat het bericht automatisch naar hun eigen contactenlijst is gestuurd nadat ze hadden geklikt.

Advies

Officiële mails van WeTransfer hebben een andere opmaak. Dus mocht je een mail krijgen van deze dienst, vergelijk deze dan even met eerder e-mails die je heeft gekregen. De url achter de button of blauwe link begint bij officiële e-mails altijd met www.wetransfer.com/download.

Fraude melden

Je kunt bij Fraudehelpdesk melding maken van fraude of vermoedelijke oplichting. Je kunt contact zoeken, een vraag stellen of een fraudemelding doen via het meldformulier, of bel naar: 088-7867372. Let op! Voor trainingsdoeleinden worden gesprekken opgenomen.

(Bron & voorbeeldmail: Fraudehelpdesk.nl)Back To Top