EEM Groepenkasten

Pas op voor phishingmail: “COOLBLUE: IS DIT VAN JOU?”

cybercrime hacked hacker phishingmail - pixabayRegio – Momenteel worden er weer veel phishingmails verstuurd. Met een phishingmail proberen cybercriminelen jouw gegevens binnen te hengelen. Eén van die phishingmails is een mail die afkomstig lijkt van CoolBlue met de tekst: “Is dit van jou?”

In de mail, welke afkomstig lijkt van CoolBlue, wekken de criminelen de suggestie dat ze jou een dure BBQ willen geven. Je hoeft alleen maar even op een link te klikken en je gegevens in te vullen. Pas op! Doe dat niet! Kijk onderaan de pagina voor een voorbeeld van zo’n mail.

Advies

Negeer deze berichten en verwijder ze direct uit jouw inbox. Zolang je niet op een link hebt geklikt of een bijlage hebt geopend kunnen deze mails geen kwaad. Heb je jouw gegevens ingevuld op een onbetrouwbare site? Lees hier wat je het beste kunt doen.

Herkennen van Phishingmail

Valse e-mails zijn vaak niet eenvoudig te herkennen. Ze voldoen vaak aan een of meerdere van de volgende kenmerken:

  1. Ze bevatten vaak slecht taalgebruik. Denk aan slechtlopende zinnen en spel- en grammaticafouten. Let op! De trend is dat in valse e-mail steeds minder fouten voor komen.
  2. Vaak ontbreekt een persoonlijke aanhef. Je wordt aangesproken als ‘Geachte klant’ of ‘Beste heer/mevrouw’. Toch zijn er ook valse mails waarin je wél met jouw naam wordt aangesproken, blijf dus opletten.
  3. Een vaag e-mailadres dat als verzendadres is gebruikt.
  4. Oplichters willen je op een link laten klikken en gebruiken die veelvuldig. Ook plaatsen ze kleurrijke buttons.
  5. Moet je een betaling doen via Bitcoins, 3V Voucher of PaySafeCard? Dan is de mail vals.

Je kunt een foute link of knop herkennen door met je cursor op de link te staan, zonder erop te klikken. Bij de meeste programma’s, zoals Internet Explorer, Firefox, Chrome en Outlook, verschijnt de link dan linksonder in beeld. Zo kun je zien dat het webadres waarnaar de link leidt niets met de zogenaamde afzender te maken heeft.


Voorbeeld e-mail

Van:   [mailto: @your.kado25.com]
Verzonden: maandag 1 mei 2017 7:54
Aan:
Onderwerp: Is dit van jou?

Wij hopen dat u met plezier gebruik zal maken van deze Green Egg BBQ .

Goed nieuws voor jou!

Onze weggeef acties zijn weer terug en nu de lente weer goed begonnen is geven wij de exclusieve Big Green Egg BBQ ter waarde van €1257 weg !

MIJN BIG GREEN EGG BBQ

De Big Green Egg BBQ is verkozen tot een van onze must have producten van dit seizoen en u bent een van de eerste 50 klanten die kans maken om er een te ontvangen!

MIJN BIG GREEN EGG BBQ

Wij willen u vriendelijk verzoeken om de vragenlijst in te vullen zodat wij kunnen leren welke en wat voor BBQ’s onze klanten zoeken en prefereren.

Indien u niet meer wenst te profiteren van onze aanbiedingen en acties, dan kunt u zich hier uitschrijven
Leads fleet Ltd – 306 Victoria House, Victoria, Mahe
Seychelles. Contact info: info@kado25.com

Geen virus gevonden in dit bericht.
Gecontroleerd door AVG – www.avg.com
Versie: 2016.0.8013 / Virusdatabase: 4776/14412 – datum van uitgifte: 04/30/17


(Bron: fraudehelpdesk.nl)Back To Top