EEM Groepenkasten

Pas op voor phishingmail ‘Facebook’

pas op voor phishingmail facebook internetoplichters fraudehelpdeskRegio – Pas op voor de phishingmail die afkomstig lijkt van Facebook. Oplichters proberen met een valse mail van Facebook inloggegevens te pakken te krijgen. Trap er niet in!

Het bericht is in het Nederlands geschreven. Zogenaamd is de veiligheid van het account in gevaar gekomen vanwege ‘recente activiteiten’. Daarom moet de gebruiker zijn gegevens bevestigen.

Hierboven een voorbeeld van zo’n e-mail.

Wie op de link klikt komt op een site die sterk lijkt op het origineel van Facebook. De site is zelfs voorzien van een groen slotje in de adresbalk. Toch gaat het een om nepsite. Bekijk hier een schermafbeelding:

pas op voor phishingmail facebook internetoplichters fraudehelpdesk

Advies

Je kunt deze e-mail weggooien, want deze is niet door Facebook verstuurd. Dat is bijvoorbeeld te zien door met jouw muis boven de knop voor ‘bevestig mijn identiteit’ te hangen (Let op: niet klikken !!!). In beeld (linksonder bij de meeste browsers) verschijnt dan de link waar de knop naar verwijst. Zo is te zien dat deze link niet met Facebook te maken heeft.

(Bron: Fraudehelpdesk.nl)Back To Top