EEM Groepenkasten

Opbrengst 40-dagen-actie overgedragen aan de Hilde en de Komeet

kruiskerk klazienaveenKlazienaveen – Tijdens een oecumenische viering op zondagmiddag 22 april j.l. in de Kruiskerk werd het totaalbedrag kenbaar gemaakt wat de 40-dagen-actie van 2018 had opgeleverd. De verschillende geloofsgemeenschappen die deel uitmaken van de Oecumenische Werkgroep Klazienaveen hebben gezamenlijk actie gevoerd voor een goed doel gedurende de periode op weg naar Pasen.

40-dagen-actie

Dit jaar werd gekozen voor de ondersteuning van de gehandicaptenvoorziening in Klazienaveen van Promens Care, beter bekend als ‘de Hilde’ en ‘de Komeet’. Al is de zorg en verzorging kwalitatief goed, soms is het lastig om aan de speciale behoeften van de bewoners te voorzien in een tijd van bezuinigen op de gehandicaptenzorg. Samen met de bewoners namen locatiemanager Bart Doek en teamleider Anne-Roelien Gort de 40-dagen-actie-cheque van € 1430 in ontvangt. Bart en Anne-Roelien waren zichtbaar geraakt door dit bedrag en beloofden dat het geld goed besteed zal worden voor alle bewoners. Ze gaven beiden aan dat er behoefte is aan onder andere een grotere TV om van afstand in een grote ruimte televisie te kunnen kijken. Ook de aankleding van een buitenzitje met overkapping is nog een wens.

De Hilde en De Komeet

Woonvoorziening De Hilde staat in Klazienaveen-West en is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijk en lichamelijke beperking. De Hilde heeft 25 woonplekken. Woonvoorziening De Komeet bestaat een aantal woningen dichtbij het centrum van Klazienaveen. Hier wonen 19 volwassenen met een verstandelijke beperking.

Oecumenische Werkgroep

De Oecumenische Werkgroep bestaat uit het Apostolisch Genootschap, de Hervormde Kruiskerk, de Protestante Gemeente Eben-Haezer, de Rooms-katholieke Henricuskerk en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap. Deze trekken in gezamenlijkheid op om iets te kunnen betekenen voor alle mensen van Klazienaveen. De 40 dagen actie is hier een duidelijk voorbeeld van.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top