EEM Groepenkasten

Open dag Esdal College Klazienaveen trekt honderden belangstellenden

esdal, open dagKlazienaveen – Een persoonlijke begroeting door een vrolijke en goedgemutste vestigings- directeur Gerrie Benes. De vele honderden bezoekers aan de open dag van het Esdal College afgelopen zaterdag werden met open armen ontvangen.

Open Karakter

Dat de directeur zo in zijn nopjes is, is dan ook uitstekend te begrijpen. Het is een fantastische mooie en fraai ingerichte hypermoderne school geworden. Tijdens deze open dag was er een speciale looproute uitgezet om de nieuwe school te kunnen bezichtigen. Er werd unaniem de mening door de vele belangstellenden gedeeld, dat de school een heel fijn open karakter heeft gekregen met mooie, vrolijke terugkerende kleuren in geweldige open ruimtes met heel veel daglicht, iets wat wat fijn is voor zowel de docent als de leerling.

esdal college

Docent Manfred is supertrots op zijn nieuwe en goed geoutilleerde werkplaats houtbewerking. Op de officiële opening was hij een beetje teleurgesteld dat wij niet direct zijn lokaal binnengingen, maar bij deze Manfred, je bent terecht erg trots op je nieuwe lokaal!

esdal collegeesdal collegeOok oud-docenten namen  de gelegenheid waar om even een kijkje te nemen. esdal, bibliotheekbibliotheek, esdalDe directe interne verbinding vanaf de aula naar de bibliotheek is al veelvuldig door de leerlingen van het Esdal College gebruikt. En het is volgens bibliotheekleider Hilde Boeree een gezellige drukte als er meerdere groepen leerlingen tegelijk binnen komen. Op deze wijze probeert men om de huidige generatie meer te gaan betrekken bij het lezen van boeken en hen er bewust van te maken dat er meer is als alleen maar een mobiele telefoon.esdal collegeesdal collegeEsdal_Open dag 06 2015Mooi ingerichte werkplekken met veel ruimte in en rondom de werkplekken met frisse kleuren en veel daglicht; leerlingen krijgen hier absoluut geen “opgesloten” gevoel.esdal collegeesdal collegeesdal collegeNiet alleen kunstlicht, maar kunstlicht in perfectie harmonie samengevoegd met het daglicht en geeft het gehele gebouw een frisse, open uitstraling.
esdal collegeesdal collegeEen prachtig uitzicht naar het centrum van Klazienaveen vanuit de hoofdingang waar ook de tijdcapsule een plekje heeft gekregen.
esdal collegeesdal college, open dagOud leerlingen gingen na hun bezoekje aan de nieuwe school met een tevreden gezicht op hun fiets huiswaarts.esdal college, open dagEenzaam staat hier nog het kunstwerk van het oude schoolgebouw. Wellicht krijgt het een ereplaatsje bij de nieuwe school of in het nieuwe park wat nog niet helemaal af is, of blijft het op de huidige locatie staan? Klazienaveen is in ieder geval verrijkt door het gehele plan wat hier uitgevoerd is. Klazienaveen, gefeliciteerd!

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top