EEM Groepenkasten

Open Dag Scholtenszahte ondanks vele regen niet in water gevallen

Landgoed Scholtenszahte Open Dag 2016Klazienaveen-Noord – Ondanks de vele regen is de Open Dag van Landgoed Scholtenszahte van vorige week, zaterdag 25 juni 2016, absoluut niet in het water gevallen.

Door de vele regenval – het heeft de hele dag geregend – moesten er een aantal dingen worden aangepast in het programma. Er zouden bijvoorbeeld buiten allerlei stands zijn waar bezoekers dingen konden zien en proeven, bijvoorbeeld tijdens de rondrit met de safariwagen. Die stands waren helaas niet buiten, maar stonden binnen allemaal opgesteld. Alle tractoren stonden wel opgesteld en ook daarvan stond een gedeelte binnen.

Lees ook: Open Dag Scholtenszathe zaterdag 25 juni tijdens Dag van de Akkerbouw

Landgoed Scholtenszahte Open Dag 2016

Meer bezoekers dan verwacht

Gerry Vos, Educatief medewerkster van Landgoed Scholtenszahte, liet weten dat het ondanks het slechte weer en de aanpassingen in het programma toch ontzettend druk was. “Het liep de hele tijd door, al vanaf het begin. We hadden zo’n 500 bezoekers verwacht, maar aan het begin van de middag zaten we daar al overheen.”

Naast het bekijken van de tractoren en machines, zowel binnen als buiten, konden bezoekers ook een ritje maken met de safariwagen achter de tractor over het landgoed. Normaal zouden er een paar stops zijn waar de bezoekers uit de wagen konden en op de standjes konden zien wat er werd verbouwd en wat ervan werd gemaakt. Dat was nu helaas niet zo, die standjes stonden allemaal binnen, maar dat mocht de pret niet drukken. De safariwagen zat bij elke ronde helemaal vol.

Binnen konden bezoekers naast het krijgen van allerlei informatie genieten van een hapje en een drankje. Er werden ook hamburgers gebakken van vlees van eigen koeien. Heerlijk!

Foto’s

Hieronder enkele foto’s van de open dag. Klik hier voor nog meer foto’s.

Landgoed Scholtenszahte Open Dag 2016 Landgoed Scholtenszahte Open Dag 2016 Landgoed Scholtenszahte Open Dag 2016 Landgoed Scholtenszahte Open Dag 2016

Klik hier voor nog meer foto’s.Back To Top