EEM Groepenkasten

Open Monumentendagen bij Industrieel Smalspoor Museum Erica

Smalspoormuseum Erica Open Monumentendag 2018Erica – Tijdens de Open Monumentendagen, op 8 en 9 september, zet het Industrieel Smalspoor Museum in Erica haar deuren wagenwijd open om het publiek de monumenten van het Amsterdamsche Veld te laten zien. De toegang is gratis.

Niet alleen monumenten van steen, zoals de turfstrooiselfabriek en de historische remise. Maar vooral ook de mobiele monumenten: het museum heeft een uitgebreide collectie mobiel erfgoed: locomotieven en wagons op smalspoor.

Authentiek

De treinen van Griendtsveen rijden nog steeds en vormen samen met de remise, de Fijnfabriek en het authentieke spoor op het hoogveen een uniek monument.
Op zondag 9 september zijn er in en rondom het museum nog diverse activiteiten te zien zoals het ambacht van een smid, het werken met een historische dragline en sleepbak en dergelijke. Kom dit en de bijzondere monumenten gratis bekijken op Open Monumentendag.

Brandkast van Veldkamp

Ook zal de brandkast van Veldkamp, afkomstig uit Villa Veldkamp, voor het eerst aan het publiek worden getoond. Deze kluis heeft niet zoveel met industrieel smalspoor te maken, maar alles met de regio en de ontstaansgeschiedenis van het museum. Veldkamp gebruikte in zijn vervenersjaren de kluis om van daaruit de lonen van de veenarbeiders te betalen.

Alleen voor een eventuele rondrit en rondleiding vragen wij de normale toegangsprijs.

In het weekend van 8 en 9 september van 10.00 uur tot 17.00 bent u van harte welkom.

Industrieel Smalspoor Museum

Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica
Telefoon: 0591 30 30 61
Website: www.smalspoorcentrum.nl
Facebook: www.facebook.com/smalspoorcentrum

Tripadvisor NL 600x300
from to
Uitgaan


Back To Top