EEM Groepenkasten

Openbaar onderwijs Klazienaveen en Nieuw-Dordrecht vormt één cluster

onderwijs scholen school cluster klazienaveen nieuw-dordrechtKlazienaveen/Nieuw-Dordrecht – Vier scholen in Klazienaveen en Nieuw-Dordrecht vormen sinds 1 augustus 2016 één cluster. Dat zijn de Viersprong, de Spil, de Planeet in Klazienaveen en de Dordse Til in Nieuw-Dordrecht.

Intensiever samenwerken

Dennie Lambers is de clusterdirecteur die samen met de locatieleiders de scholen aanstuurt. De schoolteams gaan intensiever samenwerken om de leerlingen zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Deze samenwerking resulteert bijvoorbeeld in het gezamenlijk ontwikkelen en inzetten van ICT-hulpmiddelen, zoals iPads en Digiboards en dergeleijk. De Viersprong heeft daarin nog een voorsprong. Zij gaan de andere scholen binnen deze cluster helpen en begeleiden in hun ontwikkeling op dit gebied.

Meertaligheid

Het cluster heeft bovendien als opdracht gekregen om meertaligheid binnen de scholen te realiseren. In de groepen 1 tot en met 8 zal er een extra taal worden aangeboden. Welke taal dit gaat worden wordt het komende jaar nog overlegd met leerkrachten, leerlingen en ouders. De bedoeling hiervan is om de kinderen nog beter voor te bereiden op de periode na de basisschool.

Vanaf 5 oktober jl. heeft elke school een nieuwe website, welke een beeld van de scholen geven. Deze websites zullen de komende periode steeds meer gevuld gaan worden met informatie, foto’s, filmpjes en dergelijke. Deze websites hebben allemaal dezelfde opbouw, maar toch een eigen invulling kwa invulling, kleuren en onderwerpen.

(Bron: Dorpskrant Klazienaveen)Back To Top