EEM Groepenkasten

Openbaar toilet in Schip 2 Klazienaveen

schip2-rabobank-klazienaveen

Klazienaveen – Volgens de Vereniging van Belangenorganisaties Klazienaveen, voorheen De Dorpsraad, en de gehandicaptenorganisatie OSOG zou de pui van het gebouw Schip 2 in Klazienaveen een perfecte locatie zijn voor een openbaar toilet.

Beide organisaties hebben dat de gemeente laten weten. Een openbaar toilet in een bestaand gebouw is beter dan een losstaande unit in het centrum van Klazienaveen volgens deze organisaties. De sociale controle is op die manier namelijk groter.

De gemeente is al jaren bezig openbare toiletten te realiseren in het centrum van Klazienaveen en Emmen. Zij kunnen echter geen commerciële partijen vinden die geïnteresseerd zijn in de exploitatie daarvan. Daarom wordt nu ingezet op zogenoemde zelfreinigende toiletten.

Schip 2 meest geschikt

Tijdens een informatieavond afgelopen week legde de gemeente belangstellenden 6 mogelijke locaties in Klazienaveen voor. Hierbij viel de pui in het woon- en winkelcomplex Schip 2 het meest in de smaak. Dit zou dan in de buurt van de Rabobank moeten komen.

De komende tijd zullen de mogelijkheden hiervoor nader worden onderzocht. Op 5 maart aanstaande is er in het bruggebouw in Emmen een informatieavond over de plekken die in beeld zijn voor een openbaar toilet in Emmen.Het college van burgemeester en wethouders zullen daarna met een voorstel richting de gemeenteraad komen.Back To Top