EEM Groepenkasten

Opladen van elektrische auto’s binnenkort ook in centrum Klazienaveen

elektrisch rijden laadpaal laadpalen elektrische auto pixabayKlazienaveen – Begin volgend jaar komen er 93 nieuwe laadpalen voor het opladen van elektrische auto’s in de gemeente Emmen. Ook in Klazienaveen wordt een oplaadpaal geplaatst.

Het plaatsen van de oplaadpalen wordt mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Rijk, waar zowel Drenthe als Groningen van profiteren. In totaal worden er in beide provincies 1.000 nieuwe laadpalen geplaatst.

In de gemeente Emmen worden 93 nieuwe palen geplaatst. Daarvan worden er 25 geplaatst op locaties waar nu nog geen laadpaal is, zoals parkeerterreinen bij de treinstations Emmen, Emmen-Zuid en Nieuw-Amsterdam, bij sportcomplex Meerdijk, P-Noord en P-Oost in Emmen.

Locaties

Eveneens worden er 11 laadpalen geplaatst in 11 dorpen met meer dan 1.000 inwoners waar er nog geen mogelijkheid is om elektrische auto’s op te laden, dus in elk dorp 1 laadpaal. Dat zijn Klazienaveen, Zwartemeer, Nieuw-Dordrecht, Erica, Weiteveen, Nieuw-Schoonebeek, Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Nieuw-Weerdinge, Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum. De exacte locaties wordt gepaald door de gemeente samen met de erkende overlegpartners in die dorpen.

Daarnaast worden er 57 laadpalen beschikbaar gesteld aan mensen die een elektrische auto aanschaffen, maar geen eigen oprit hebben. Die kunnen een laadpaal op een openbare parkeerplaats in hun buurt aanvragen. De paal blijft in bezit van de gemeente, dus geen particulier eigendom.

Elektrisch rijden stimuleren

Verkeer en vervoer consumeren zo’n 11 procent van het totale energieverbruik in de gemeente Emmen, aldus wethouder René van der Weide. Volgens hem kan de gemeente de mensen niet helpen bij het aanschaffen van een elektrische auto, maar wel door het faciliteren van laadpalen. “Op die manier kunnen wij het elektrisch rijden meer stimuleren en proberen wij het energieverbruik in het verkeer en vervoer te verlagen.”, aldus van der Weide.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top