EEM Groepenkasten

Opnieuw Code Rood voor Drenthe

ijzel ijs Regio – De KNMI heeft zojuist weer Code rood afgegeven en waarschuwt voor grootschalige gladheid door ijzel. Het weeralarm geldt voor de provincie Drenthe.

In de provincie Drenthe is een weeralarm, code rood van kracht voor grootschalige gladheid als gevolg van ijzel. Voor de provincies Friesland, Groningen, Flevoland, Overijssel, Gelderland en op de Wadden blijft code oranje van kracht. Ook in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland kan het plaatselijk glad zijn door ijzel. Komende uren kan de gladheid zich nog iets verder zuidwaarts uitbreiden.

In het noorden en noordoosten houdt de gladheid aan tot donderdag. Elders verdwijnt de gladheid in de loop van de avond.

Ook weeronline.nl waarschuwt voor neerslag en flinke kou (-13)

Gladheid door ijzel, zuiden regen: Ten noorden van de lijn Alkmaar- Zuid-Flevoland – Arnhem komt gladheid voor door ijzel. In het noorden vriest het lokaal matig en doordat het ook flink waait ligt de gevoelstemperatuur lokaal rond -13! In het zuiden valt gewoon regen bij temperaturen rond 6 graden.

Vanochtend komt op grote schaal gladheid voor door ijzel. De vorstgrens ligt ongeveer op de lijn Alkmaar – Zuid-Flevoland – Arnhem en ten noorden en oosten van deze lijn is het op veel plekken glad.

ANWB: “Veel gevaarlijker dan gisteren”

De ANWB meldt dat het in het noorden vanochtend veel gevaarlijker op de wegen is dan gisteren: nu kan de gladheid plotseling (opnieuw) optreden.

(Bron: knmi.nl / Weeronline.nl / ANWB)Back To Top