EEM Groepenkasten

Opnieuw droog, vrij zonnig en warm zomerweer op komst

hittegolf zon zomer thermometerDit weekend is het nog grijs met veel bewolking en regen. Na het weekend wordt het opnieuw warm, droog en vrij zonnig. De wind komt dan uit het noorden, waardoor het aan zee relatief koel blijft met 14 tot 18 graden. In het binnenland is het aangenaam warm met temperaturen tussen de 22 en 26 graden. Woensdag en donderdag krijgen we te maken met oosten wind en wordt het landinwaarts nog enkele graden warmer: 25-28 graden. De temperatuur aan zee gaat dan ook flink omhoog en het wordt weer prima strandweer. Dat meldt Weeronline.nl.

Na het weekend is er een hogedrukgebied ten noorden van ons land. Dit zorgt voor stabiel zomerweer zonder onweer. We krijgen flink wat zon, in het binnenland kunnen er soms vriendelijke stapelwolken ontstaan of er trekt een wolkenveld over het land. Aan zee is het soms minder aangenaam met onder andere zeemist vanaf de Noordzee.

Door de aanlandige wind verschillen de temperaturen enorm. Aan zee wordt het zo’n 18 graden. Als lage wolken en mist vanuit de Noordzee binnentrekken is het met 14-17 graden nog kouder. Achter de duinen kan de temperatuur al snel oplopen tot 20 graden, in het binnenland tot 22-25 graden. In het oosten van Brabant en in Noord- en Midden-Limburg is het mogelijk nog een paar graden warmer.

Woensdag en donderdag zomerse temperaturen

Volgens de laatste berekeningen draait de wind woensdag en donderdag tijdelijk naar het oosten. Warme lucht vanuit Centraal-Europa weet ons land dan te bereiken. Met uitzondering van de kustgebieden, waar zeewind de temperatuur tussen 20 en 24 graden houdt, wordt het zomers warm met ruim 25 graden. In het (zuid)oosten kan het zelfs 28 graden worden. Vooral de zuidelijke provincies maken kans op een lokale regen- of onweersbui.

De dagen daarna is de temperatuurverwachting onzeker en dat hangt af van de windrichting. Sommige weermodellen laten de wind terugdraaien naar het noorden. Daardoor wordt het vooral in de kustprovincies minder warm en neemt de bewolking toe. Als de wind uit het oosten blijft waaien houdt het hoogzomerse weer aan. De kans op een overgang naar koel en wisselvallig weer is klein.

Vooral vandaag nog vrij veel bewolking en regionaal regen

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en vooral in het noorden valt wat regen. Vanmiddag wordt het op de meeste plaatsen droog, met uitzondering van het noorden en noordoosten. Vooral ten zuiden van de grote rivieren kan de zon doorbreken. Er staat een zwakke tot matige westenwind en het wordt 16 graden in de Kop van Noord-Holland en lokaal 22 in Noord-Limburg.

Vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen droog en kan mist ontstaan. Het koelt af naar 12-15 graden. Morgen start regionaal bewolkt en lokaal komt dichte mist voor. Later wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. Het noordoosten maakt kans op een lokaal buitje. Aan zee valt het flink tegen. Vanaf de Noordzee trekt lage bewolking en mist het land op. Daardoor is het in een smalle kuststrook kil met slechts 14-17 graden. In het binnenland is het beduidend warmer met 21-26 graden.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top