EEM Groepenkasten

Opnieuw honderden ontslagen bij TSN Thuiszorg

ontslag hand poppetje ontslagen wegwezenRegio – Bij TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland met vestigingen in Emmen, Assen en Hoogeveen vallen opnieuw honderden ontslagen. Het bedrijf heeft een nieuwe ontslagronde aangekondigd, waarin 436 vaste medewerkers hun baan verliezen. Daarnaast worden de tijdelijke contracten van 218 medewerkers niet verlengd. Dit is alweer de 5e reorganisatie in betrekkelijk korte tijd.

Volgens RTV Drenthe zullen de ontslagen vallen in Groningen, Amersfoort, Arnhem en Haarlem. Bij deze ontslag ronde zullen er zoals het nu lijkt geen ontslagen vallen in Drenthe. Volgens Riek van Kampen van vakbond FNV zal Drenthe bij de volgende ronde echter wel weer aan de beurt zijn.

Extreme bezuinigingen thuiszorg

De afgelopen tijd zijn er bij TSN Thuiszorg al 1.500 medewerkers ontslagen en zijn er meer dan 2.500 tijdelijke contracten niet verlengd. Dit, volgens TSN, allemaal als gevolg van de extreme bezuinigingen. TSN zou namelijk voor het 3e achtereenvolgende jaar een miljoenenverlies lijden. Om de kop toch nog boven water te kunnen houden heeft TSN al aangekondigd dit jaar voor ruim 4.000 werknemers het salaris te verlagen met maximaal 30%.

Meer dan 11.500 ontslagen

In de thuiszorg verliezen nu in totaal meer dan 11.500 zorgmedewerkers hun baan, waarbij TSN en Thede de meeste ontslagen onder zich hebben. In totaal zijn dat er nu 150 in de verpleeg- en verzorgingstehuizen, 3.535 in de gehandicaptenzorg, 2.152 in de geestelijke gezondheidszorg en meer dan 2.300 in de jeugdzorg. Allemaal als gevolg van bezuinigingen, als de website Ontslagen in de Zorg.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top