EEM Groepenkasten

Opnieuw koufront op komst

kou koud winter sjaal muts wintersweer vriezen vorstVandaag is het met temperaturen tot 12 graden een zeer zachte dag. Het lijkt wel lente. Dat is echter maar van korte duur. Na woensdag wordt het weer beduidend kouder.

Vandaag

In het noordoosten is het bewolkt en valt wat regen. In de rest van het land is het zo goed als droog en vanuit het zuidwesten breekt de zon door. Met 10-12 graden is het zeer zacht. Vanavond en vannacht waait het stevig. Morgen beginnen we met wat zon, vanuit het zuiden neemt de kans op regen toe. Het blijft wisselvallig t/m woensdag, daarna wordt het gevoelig kouder.

Vanochtend valt in het uiterste noordoosten nog wat regen, in de rest van het land is het zo goed als droog en in Zeeland breekt aan het eind van de ochtend de zon door. Het is zeer zacht met 5 graden in het uiterste noorden tot 10 in het zuiden. Er staat daarbij een zwakke tot matige zuidenwind.

Vanmiddag is het in het westen en zuiden lenteachtig. Op steeds meer plaatsen breekt de zon door en op een lokaal buitje na blijft het droog. Verder naar het noordoosten valt het tegen, omdat daar de bewolking blijft overheersen en in Groningen kan nog wat lichte regen vallen. Het is rustig met slechts een zwakke tot matige zuidoostenwind. Aan het eind van de middag gaat het in Zeeland wat harder waaien. De temperatuur ligt tussen 10 en 12 graden en daarmee is het zeer zacht. Op de Wadden is het met 7-9 graden iets minder zacht.

Vanavond en komende nacht trekt overal de wind flink aan. Aan de zuidwestkust kan zelfs even een harde tot stormachtige wind komen te staan, 7-8 Bft. Er trekken wolkenvelden over, waaruit soms wat regen kan vallen. Later in de nacht klaart het breed op. Kouder dan 4 graden wordt het niet.

Morgen

Morgen begint de dag droog met zonnige momenten. Vanuit het zuiden neemt de bewolking toe en in de middag gaat het in de zuidelijke provincies regenen. De bewolking en regen breiden zich in noordelijke richting uit, maar in het noorden blijft het waarschijnlijk tot de avond droog en is het zeker geen slechte dag. De zuidoostenwind is matig van kracht en de temperatuur stijgt naar gemiddeld 8 graden.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag blijft het in het noorden regenachtig. In het zuiden wordt het droger en kan het opklaren. De temperatuur daalt naar 3 graden, maar als het opklaart kan het lokaal iets kouder worden en is kans op gladheid door bevriezing. Ook kan dan mist ontstaan.

Zondag overdag komt een volgende storing op ons land af, maar het is niet duidelijk of deze ons land ook gaat halen. In het zuidoosten is de kans op regen het grootst. Af en toe kan ook even de zon doorbreken. Met 5 graden in Groningen en 7 in Limburg is het minder zacht.

Na het weekend

Na het weekend blijf het nog enkele dagen wisselvallig. De wind zoekt de oosthoek op en daardoor kan geleidelijk wat koudere lucht ons land binnenstromen. Af en toe valt wat neerslag, woensdag kan naast regen ook (smeltende) sneeuw vallen. Veel ruimte voor zon is er niet. De verschillen tussen noordoost en zuidwest worden steeds groter. Maandag en dinsdag is het in Groningen hooguit 3 graden, terwijl het in Zeeland nog 7 graden kan worden. Woensdag komt het kwik in het noordoosten niet of nauwelijks boven het vriespunt, in het zuidwesten wordt het dan 5 graden.

Vanaf woensdag kouder

In de tweede helft van volgende week komt met een (noord)oostenwind steeds koudere lucht ons land binnen. Het wordt dus weer spannend voor de winterliefhebbers! Overdag liggen de temperaturen in het noordoosten enkele graden onder nul en in het zuidwesten enkele graden boven nul. In de nachten vriest het licht tot matig. Daarbij is het overwegend droog met meer ruimte voor de zon. Als toch wat neerslag valt, is dat in de vorm van (mot)sneeuw.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top