EEM Groepenkasten

Opnieuw vertraging openbare toiletten Klazienaveen

centrum, klazienaveen, schip2Klazienaveen/Emmen – Het plaatsen van altijd toegankelijke openbare toiletten in het centrum van Klazienaveen en Emmen blijkt nog altijd even lastig te zijn.

Nog steeds geen plek

Ook nu is er nog steeds geen plek aangewezen waar deze openbare toiletten geplaatst zouden kunnen worden, ondanks dat de gemeente voor zowel Klazienaveen als Emmen al 2 mogelijke locaties in gedachten had. Drie van de 4 plekken zijn inmiddels al afgevallen door het afhaken van de pandeigenaren of doordat ze kozen voor een andere bestemming. Voor Klazienaveen waren het Schip 2 en een plek in de buurt van De Witte Olifant in beeld. Voor Emmen werd gedacht aan het gemeentehuis en het pand van V&D aan de zijde van het Raadhuisplein.

Al jaren in de planning

Er wordt al jaren gepraat over de komst van openbare toiletten. In 2005 vonden de 3 wijkverenigingen in het Emmer centrum dat de voorzieningen op dit gebied te wensen overlieten. Vier jaar later kwam Emmen met een proef met plaszuilen. En toen bleef het lang stil. In 2009 kwam Klazienavener Bertus Hemme met een plan om een servicepunt te openen met openbare toiletten, een bewaakte fietsenstalling en een was- en strijkservice. Miscommunicatie met de gemeente was de oorzaak van het afhaken van de inmiddels 67-jarige Hemme.

Geen commerciële partijen

Het blijkt in de praktijk heel lastig te zijn om commerciële partijen te vinden om de openbare toiletten te exploiteren. Reden te meer voor de gemeente om zogeheten zelfreinigende units te plaatsen. Deze units moeten dan het liefst in een bestaand gebouw worden geplaatst, zodat de gevolgen voor de uitstraling van het gebied zo gering mogelijk zijn. Bovendien moeten de wc’s toegankelijk zijn voor mensen met een beperking en tevens voorzieningen te hebben voor het verschonen van baby’s.

Het College van Burgemeester en Wethouders legt het hoofd echter geenszins in de schoot, ondanks het afvallen van meerdere plekken. Op dit moment worden 2 mogelijke locaties in Klazienaveen onderzocht en 5 in Emmen. Van deze 7 plekken bevinden zich 5 in een bestaand gebouw of in een nog te bouwen pand. Met de aanleg van deze openbare toiletten is naar schatting per locatie zo’n € 100.000 tot € 130.000 gemoeid.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top