EEM Groepenkasten

Orange Harbour bij Veenvaart voorlopig van de baan

orange harbourKlazienaveen – De plannen voor een futuristisch miljoenenproject langs de Veenvaart zijn voorlopig van de baan. De plannen omvatten een futuristische gebouw in de vorm van een cruiseschip met onder andere een overdekte haven, hotel en een congrescentrum, bekend onder de naam Orange Harbour.

Wouter Oostendorp van Studio Oxl, één van de Rotterdamse architectenbureaus achter dit initiatief , heeft dat onlangs bekend gemaakt. De deur is nog niet helemaal dicht, dus geïnteresseerde partijen kunnen zich blijven aanmelden of informeren naar de mogelijkheden.

Lees ook: Duidelijkheid miljoenenproject Orange Harbour bij Veenvaart in juni

Lees ook: Mogelijk miljoenenproject bij Veenvaart krijgt steeds meer vorm

De ideale plek

Het plan van de megahaven werd vorig jaar door de Rotterdamse architectenbureaus Studio Oxl en Felix gelanceerd. Het Willem Alexanderkanaal was in de ogen van de ontwerpers dé ideale plek voor hun plannen: vlakbij afslag 6 bij de A37 en de N862. De overdekte zou een aantrekkelijke aanleg- en verblijfplaats voor pleziervaarders zijn. Het prijskaartje voor het geheel zou, al naargelang de bereidheid vanuit de regio om te investeren, tot 100 miljoen euro kunnen oplopen. De hoeveelheid banen zou kunnen oplopen tot 500.

orange harbour

Investeerders

De architectenbureaus hebben het afgelopen jaar hun best gedaan om de lokale ondernemers, de provincie en de overheid enthousiast te krijgen voor hun plannen. Er waren echter slechts 3 of 4 bedrijven die interesse hadden, echte investeerders bleven hebben zich nog niet gemeld. Tijdens een vergadering van de gemeente eerder dit jaar hebben de initiatiefnemers de lijnen van het project nader uiteengezet. De respons was echter minder dat ze hadden gehoopt. Orange Harbour zou ook de mogelijkheid kunnen bieden voor een overdekte ijsbaan. De provincie had echter een voorkeur voor Assen en Hoogeveen.

Haalbaarheid

Het afgelopen jaar werd gekeken of het project haalbaar is. Voorlopig moet die vraag echter met ‘nee’ worden geantwoord.

Alhoewel de initiatiefnemers zich voorlopig niet meer volop richten op het promoten van hun vooruitstrevend project kunnen geïnteresseerden zich nog altijd melden.

orange harbour

(Bron: emmen.nu)

 Back To Top