EEM Groepenkasten

Oranje Trein uit Zwartemeer dendert door: Volendam – Hurry-Up: 28-30

hurry up team heren 1 seizoen 2016-2017Zwartemeer – De Oranje Trein uit Zwartemeer dendert op volle snelheid door. Ook meervoudig landkampioen Volendam kon de mannen van trainer/coach Martin Vlijm niet stoppen. Hurry-Up won in het palingdorp, in het hol van de leeuw, met 28-30 en gaat door deze zege nu alleen aan kop in de kampioenspoule B.

Alleen aan kop

De Zwartemeerders hebben nu na 4 duels 7 punten, waardoor de halve finale om het landskampioenschap vrijwel zeker is. Er moet al een wereldwonder gebeuren mochten de mannen van Vlijm de kruisfinales nog mislopen. Een puntje volgende week woensdag in het thuisduel tegen E&O is al voldoende om helemaal zeker te zijn van een plek bij de laatste 4. Hurry-Up leidt in poule B met 7 punten uit 4 duels. Volendam volgt met 5 uit 4, BEVO 2 uit 3 en E&O staat puntloos onderaan: 0 uit 3.

Beste 2 clubs van Nederland

Volgens trainer/coach Martin Vlijm behoort zijn ploeg tot de beste 2 clubs van Nederland. In de BENE-League eindigde zijn ploeg als 2e club van Nederland, achter Lions, ze hebben BEVO uitgeschakeld in de beker en 5 dagen later verslagen in de play-offs en ze pakken 3 punten tegen Volendam in de play-offs.

De doelstelling van Hurry-Up is na de zege op Volendam meteen gewijzigd: “We gaan nu natuurlijk voor de 1e plek in deze poule, zodat we regerend landskampioen Lions in de kruisfinales ontlopen.”, aldus Vlijm.

Gezien de smalle selectie is Vlijm terecht trots op zijn ploeg. “Wij strijden nog op 3 fronten: de Europacup, de beker en de landstitel. Het is niet normaal wat deze jongens laten zien, maar ik ben benieuwd hoelang we dit volhouden.”

Teamprestatie

Tegen Volendam leverde Hurry-Up een geweldige teamprestatie. Met name in de 1e helft speelden de Zwartemeerders zowel aanvallend als in de dekking zeer sterk. Daar lag dan ook de basis voor de zege. In de 2e helft werd het wat slordiger, waardoor Volendam in de slotfase toch nog een puntje leek te halen. Ronald Suelmann maakte echter aan de Volendamse droom een einde toen hij de 28-30 scoorde.

Doelpuntenmakers Hurry Up: Trainavicius 8, Ronald Suelmann 6, Joel Huesmann 6, Tommie Falke 5, Sjoerd Boonstra 3, Thies Berendsen 1 en Bart Mik 1.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top