EEM Groepenkasten

Organisatie Drenthe Loopfestijn schrikt van deelname Van der Graaf

volkert van der graaf loopt marathon in klazienaveenKlazienaveen – De organisatie van het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen heeft bij monde van Jans Jagt laten weten dat het echt wel even schrikken was dat Volkert van der Graaf dit jaar de marathon van Klazienaveen heeft gelopen. ‘Het is natuurlijk wel de moordenaar van Pim Fortuyn”, laat Jagt weten tegenover het Dagblad van het Noorden als reactie op het nieuws dat de website GeenStijl eerder vandaag naar buiten bracht.

Uit dat bericht bleek dat Van der Graaf onder de naam van Fred de Winter uit Harderwijk heeft deelgenomen aan de marathon in Klazienaveen (19e in de categorie 40+). Onder die naam had hij ook al deelgenomen aan de City Pier City Loop in Den Haag.

Lees ook: Moordenaar Volkert van der Graaf loopt marathon in Klazienaveen.

Woede

De afgelopen dagen was Van der Graaf volop in het nieuws wegens het in scène zetten van een foto van hem in Amsterdam, die in de Telegraaf is verschenen. Zijn toenmalige advocaat zou contact hebben gelegd met de fotograaf en daarmee had Van der Graaf de afspraken inzake zijn vervroegde vrijlating geschonden. Het Openbaar Ministerie (OM) ontkende dat gisteren echter.

Het OM zou namelijk al in 2014 op de hoogte zijn gesteld van de desbetreffende foto’s. Tevens zou de moordenaar van Pim Fortuyn niet willen werken, meer dan tevreden zijn met zijn uitkering en bovendien lak hebben aan zijn re-integratietraject.

Niet herkend

Tijdens het KRO-programma Brandpunt Reporter van afgelopen zondag bleek al dat Van der Graaf niet herkend is tijdens de City Pier City Loop. Volgens Jans Jagt heeft ook niemand in Klazienaveen hem herkend. “Nog niet heeft iemand hierover iets kenbaar gemaakt, toen niet en tot vandaag ook niet. Aan de 32e Drenthe Loopfestijn deden ruim 1.400 deelnemers mee. Als hij zich van te voren heeft ingeschreven en iemand anders zijn startnummer heeft opgehaald, bijvoorbeeld een begeleider zoals dat wel vaker gebeurt als de hardloper zich warm loopt, dan is dat ook bijna onmogelijk.”, aldus Jagt tegenover het DVHN.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top