EEM Groepenkasten

Organisatie verwacht boeiende strijd op marathon

drenthe loopfestijn klazienaveen marathon katarina belova 2016Klazienaveen – De marathon is het uithangbord van het Drenthe Loopfestijn. De Drenthe Marathon heeft winnaars opgeleverd die jaren later grote internationale marathons hebben gewonnen. Dit jaar wordt een boeiende strijd verwacht op de klassieke afstand.

Parcoursrecord

Maar liefst 5 Kenianen komen naar Klazienaveen om te proberen er een prachtige wedstrijd van te maken. Inzet is vanzelfsprekend de winst, maar ook verbetering van het parcoursrecord levert een bonus op. Beste papieren op de eindoverwinning lijkt de 31­jarige Kiprotich Kirui te hebben. Dit jaar won hij al de marathon van het Duitse Kassel. Met een persoonlijk record van 2.11.44 moet hij in staat worden geacht het Klazienaveens parcoursrecord van 2.16.44 van de Marokkaan Hicham el Barouki te verbeteren.

Grote concurrentie

De concurrentie is echter niet gering. De winnaar van afgelopen jaar, Antony Ndungu Mugo komt opnieuw naar Klazienaveen om zijn titel te verdedigen. Met een tijd van 2.14 liep Julius Mbugua in 2015 in de top 10 van de Rotterdam Marathon. Hij zal de wedstrijd ingaan met het halen van een Overige kanshebbers zijn David Rutoh (winnaar Leiden marathon) en Samuel Mungara (debuut). Nederlandse outsiders zijn Jan Venhuizen (Smilde) en Jay Sauer (Nijmegen).

Bij de dames lijkt de Tsjechische Radka Churanova de beste papieren te hebben voor de eindoverwinning.

33e Drenthe Loopfestijn

Het 33e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 29 mei 2016 in Klazienaveen. Op het programma staan naast de Univé Marathon ook de Univé Halve Marathon (tevens Noord Nederlands Kampioenschap), Rabobank 10 km (tevens Drents Kampioenschap), Rabobank 4 Mijl en een viertal Esdal College Jeugdlopen.

Kijk voor meer informatie op www.drentheloopfestijn.nl.Back To Top