EEM Groepenkasten

Oud-Klazienavener Klaas van Dijk pianist bij ‘Met het mes op tafel’

klaas van dijk pianist klazienaveen met het mes op tafelKlazienaveen/Hilversum – Oud-Klazienavener Klaas van Dijk (57), tegenwoordig tandarts in Groningen en vaste pianist van Paul van Vliet volgt broer Martin op als pianist van het programma ‘Met het mes op tafel’.

De in juni 2016 overleden oud-Klazienavener Martin van Dijk heeft zelf zijn broer Klaas gevraagd zijn plek in te nemen in de kennisquiz. ‘Met het mes op tafel’ bestaat volgend jaar alweer 20 jaar en wordt gepresenteerd door Herman van der Zandt, die vorig jaar het stokje overnam van Joost Prinsen.

Lees ook: Pianist Martin van Dijk uit Klazienaveen (69) overleden

Klaas van Dijk

Klaas legt zich, na omzwervingen in pop en jazz, in de laatste jaren van zijn studie tandheelkunde steeds meer toe op het theater. Meteen na zijn afstuderen in 1986 komt hij als begeleider in dienst bij Paul van Vliet, waar hij aan 4 shows meewerkt als componist en pianist. Voor de Jubileumshow krijgt hij samen met zijn collega-musici de Scheveningen Begeleidersprijs. In de tussentijd werkt hij in verschillende hoedanigheden mee aan de totstandkoming van diverse musicals en theaterprogramma’s. Vanaf 1994 besluit hij om zich verder op het tandarts-vak te storten en voor het theater alleen nog maar dingen te doen die hij leuk vindt. Dit resulteert in 2 musicals die hij samen met Seth Gaaikema voor het stadtheater in Aken maakt (Catherine en Adam en Eva), een duo-programma dat hij samen met broer Martin in het kader van het Vondelpark openluchtfestival maakt. Daarnaast componeert hij voor, en speelt af en toe mee in, het Unicefprogramma van Paul van Vliet. De laatste jaren is hij vaste begeleider van Paul van Vliet en speelt Argentijnse tangomuziek met het ensemble Corrientes. Tot slot heeft Klaas nog meegewerkt aan de door Martin gecomponeerde musicals Hera en de Seewölf.

Het nieuwe seizoen van Met het Mes op Tafel start op maandag 7 november 2016. De kennisquiz is dan elke werkdag om 19.55 uur te zien op NPO 2.

(Bron: maxvandaag.nl / Foto: Televizier.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top