EEM Groepenkasten

Oude hervormde kerk belangrijk monument voor inwoners Nieuw-Dordrecht

kerk, hervormde kerk, nieuw dordrecht

De oude hervormde kerk is een belangrijk monument voor de inwoners van Nieuw-Dordrecht. Dat blijkt tenminste uit de lijst met belangrijke punten, waaraan volgens de inwoners een gedeelte van het vrij besteedbare bedrag van het gemeentelijk budget aan besteed dient te gaan worden.

Blij

De Stichting Dordse Kerk is dan ook erg blij met het toegekende bedrag van € 6000 uit het potje van het gemeentelijk budget met een grootte van in totaal € 38.000. Daarvan mogen de inwoners zelf  aangeven waaraan het besteed mag gaan worden in het dorp. Het uit 1874 stammende kerkgebouw is dringend aan een grote onderhoudsbeurt toe. De nodige financiële middelen ontbreken echter bij het stichtingbestuur. De totale herstelkosten worden geraamd op zo’n € 16.000. De nu toegekende € 6.000 is een opsteker in de goede richting.

Hulp

Naast het eigen kleine vermogen van de stichting, dat ook volledig in het onderhoud gestoken moet worden, is er nog een behoorlijk bedrag nodig voor de opknapbeurt. Alle hulp is dan ook van harte welkom voor het behoud van de oude kerk. Dat kan financieel zijn, maar ook bijvoorbeeld praktische ondersteuning is van harte welkom, bijvoorbeeld van vrijwilligers of een bedrijf uit de regio.

Nationale Herdenking

Sinds 2005 valt het het kerkgebouw en het aangrenzende buurthuis De Rank onder het beheer van de Stichting Dordse Kerk. De ruimte waarin ooit kerkdiensten werden gehouden is tegenwoordig in gebruik voor trouwerijen, vergaderingen, feestjes en speciale gelegenheden, zoals vorig jaar op 4 mei tijdens de Nationale Herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Voor begrafenissen is achter de kerk een aula, dat ook via de kerkingang te bereiken is.

kerk, hervormde kerk, nieuw dordrecht

Lees ook: Oude hervormde kerk Nieuw Dordrecht is dringend aan een onderhoudsbeurt toe

Lees ook: Speciale herdenkingsdienst 4 mei in Hervormde kerk Nieuw DordrechtBack To Top