EEM Groepenkasten

Oude hervormde kerk Nieuw Dordrecht is dringend aan een onderhoudsbeurt toe

kerk, hervormde kerk, nieuw dordrechtNieuw-Dordrecht – De voormalige hervormde kerk aan de Vastenow in het centrum van Nieuw-Dordrecht heeft, om verpaupering te voorkomen, dringend noodzakelijk onderhoud en een schilderbeurt nodig.

Dat zegt in ’t Hout, voorzitter van de stichting Dordse-Kerk, eigenaar van het pand. Het uit 1874 stammende kerkgebouw is officieel wit, maar staat er door de invloed van weer en wind groen uitgeslagen bij. Ook is er op diverse plaatsen houtrot geconstateerd en een opknapbeurt is noodzakelijk geworden. Dit gaat zeker tienduizend euro kosten, iets dat de stichting niet in kas heeft.

kerk, hervormde kerk, nieuw dordrecht

Foto van 2 jaar geleden; er is sindsdien al veel opgeknapt door de huidige eigenaar en het stichtingsbestuur.

Volgens in de huidige eigenaar heeft de stichting de huidige financiële reserves keihard nodig voor de exploitatie van het gebouw. Dit geld kan dus niet in een verf- of opknapbeurt worden gestoken. Het stichtingsbestuur heeft haar hoop nu op de gemeente gevestigd. Die zou het pand op de lijst met gezichtsbepalende gebouwen moeten plaatsen, zodat het misschien een onderhoudssubsidie oplevert. Beeldbepalend is het oude kerkgebouw naar hun mening voldoende.

De kerk kwam in 2005 leeg te staan, nadat de protestantse kerkgemeente het gebouw afstootte. Sindsdien heeft de stichting Dordse-Kerk het gebouw overgenomen. Het pand wordt tegenwoordig gebruikt voor vergaderingen, feesten en trouwerijen.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top