EEM Groepenkasten

Oude pand Disco Le Barrage krijgt nieuw leven

discotheek le barrage klazienaveen 0Klazienaveen – Het voormalig discopand Le Barrage staat al meer dan 5 jaar leeg. Verhuurder Domesta is er eindelijk in geslaagd een nieuwe huurder voor het pand te vinden.

De nieuwe huurder voor het voormalige pan van Le Barrage is Monte Christo BV. Het Emmense bedrijf, dat vooral actief is in Zuidoost-Drenthe en Oost-Groningen, zal het pand in eerste instantie voor een jaar huren en daarna definitief overnemen. Monte Christo begeleidt mensen van 18 tot 27 jaar richting hun opleiding, werk of zelfstandig wonen. Sinds hun oprichting in 2007 heeft het bedrijf al zo’n 200 jongeren begeleid.

In het voorste gedeelte van het pand, waar vroeger de snackbar zat, wordt gezonde voeding bereid en verkocht. Waar vroeger de discotheek zat wordt nu een soort sportschool. Monte Christo huurt ook het winkelpand naast de voormalige disco. Daarin komt een leerbedrijf op het gebied van techniek, voor onder andere het opknappen van fietsen en meubels. In het achterste gedeelte komt een autopoetserij.

discotheek le barrage klazienaveen 0

Het pand zoals het er nu bij ligt.

Le Barrage

Le Barrage, vroeger dé plek voor heel Klazienaveen en omstreken, werd jarenlang zeer succesvol gerund door Bé Wardenburg. In 2004 werd het pand verhuurd aan een horecaman uit de Achterhoek die er feestpaleis Jucie Lucie in vestigde. Daarna werd er door een echtpaar uit Coevorden weer een discotheek van gemaakt: Uncle Sam. Beide bedrijven haalden echter te weinig omzet om te kunnen blijven bestaan.

Domesta kocht het pand in 2008 om er appartementen te bouwen. Dat plan ging echter niet door. In 2009 kreeg de gemeente Emmen het pand vervolgens 3 jaar gratis in bruikleen. De gemeente verbouwde het pand voor zo’n 90.000 euro om jeugdsoos Sparrow onderdak te bieden. Sparrow was dakloos geworden door een brand in het oude pand. In 2011 ging de jeugdsoos echter roemloos ten onder en werd failliet verklaard. Sinds die tijd staat het pand leeg.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top